Όλα τα μυστικά για το καλύτερο πρόβειο γιαούρτι!

Υλικα

2 λίτρα γάλα

1 αγελαδίτσα της ΦΑΓΕ

Δείτε ακόμα :Δείτε πως να φτιάξετε το πιο τέλειο Σπιτικό Γιαούρτι!

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα στην φωτιά μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού Ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει στους 50 βαθμούς. Αν θέλουμε βγάζουμε την πέτσα που έχει κάνει το γάλα από πάνω, εγώ την άφησα μέσα στο γάλα. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το γιαούρτι με λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. το μοιράζουμε σε ότι μπολάκια θέλουμε. Κλείνουμε τα μπολάκια με τα καπάκια τους η’ αν δεν έχουν βάζουμε ένα μεγάλο δίσκο από πάνω. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και μετά με μια κουβέρτα να μένει ζεστό περισσότερες ώρες για να δέσει. Το αφήνουμε περίπου 8 με 10 ώρες και καλή σας απόλαυση. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με οτι  γλυκό κουταλιού θελετε

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γιαγιά Μαίρη Εν Δράσει

Όλα τα μυστικά για το καλύτερο πρόβειο γιαούρτι!

Όλα τα μυστικά για το καλύτερο πρόβειο γιαούρτι!

Όλα τα μυστικά για το καλύτερο πρόβειο γιαούρτι!

Όλα τα μυστικά για το καλύτερο πρόβειο γιαούρτι!

Close