Υλικά
3 μπανάνες
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα.
Μπήγετε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλετε στο δίσκο που ετοιμάσατε τα αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνετε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.
Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.
Tips
Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα άλλη μια φορά. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρώτο βούτηγμα στη σοκολάτα αφήνετε τα παγωτίνια για μια ώρα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε μετά.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις