Παγωτό πορτοκάλι και λεμόνι

Συνταγή για παγωτό πορτοκάλι και παγωτό λεμόνι. Πεντανόστιμα και δροσιστικά παγωτά με γεύση πορτοκάλι και λεμόνι για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα.

Το Καλοκαίρι έφτασε, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και όλοι θέλουμε ένα παγωτάκι. Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικό παγωτό σε δύο ξεχωριστές γεύσεις. Πορτοκάλι και λεμόνι. Αυτά τα παγωτά είναι τέλεια για εκείνους που έχουν μία προτίμηση στις γλυκόξινες γεύσεις.

Δείτε ακόμα Παγωτό χωρίς ζάχαρη με μόνο 2 υλικά

Είναι πανεύκολα παγωτά και απαιτούν πολύ λίγα και οικονομικά υλικά. Είναι μία πολύ καλή επιλογή και για τα παιδιά που σίγουρα θα τους αρέσει πολύ. Αν λοιπόν σας περισσεύουν πορτοκάλια και λεμόνια δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτήν την πανεύκολη συνταγή και να τα κάνετε παγωτά.

Παγωτό_πορτοκάλι_και_λεμόνι_

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Παγωτό πορτοκάλι και λεμόνι: 

Εκτέλεση

Στην αρχή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να δέσει λίγο. Αφού δέσει προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το χωρίζουμε σε δύο διαφορετικά μπολ ίδιας ποσότητας.

Εκτέλεση για το παγωτό πορτοκάλι

Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Το βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το παγωτό λεμόνι

Στο δεύτερο μπολ προσθέτουμε τον φυσικό χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε και στα δύο μπολ πλαστικές μεμβράνες για να τα καλύψουμε. Οι πλαστικές μεμβράνες πρέπει να ακουμπούν στα μείγματα. Βάζουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για 5-7 ώρες.

Tips για το παγωτό πορτοκάλι και λεμόνι

Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι προαιρετικά και στα δύο παγωτά.

Παγωτό_πορτοκάλι_και_λεμόνι_ Παγωτό_πορτοκάλι_και_λεμόνι_ Παγωτό_πορτοκάλι_και_λεμόνι_ Παγωτό_πορτοκάλι_και_λεμόνι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Πετρινα Μπαρδανη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close