Πανεύκολες, πεντανόστιμες στριφτοτυρόπιτες!
Η ζύμη θα σας δώσει ένα υπέροχο τραγανό φύλλο που σε συνδιασμό την λιτή γέμιση, το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Το ιδανικό σνάκ για όλους!
υλικά
> Για το Φύλλο
500 gr. αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά στιγμής
1 αυγό
Αλάτι
> Για την Γέμιση
τυρί φέτα
> Επιπλέον θα Χρειαστείτε
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χτυπημένο αυγό, το γάλα, το ξύδι και νερό όσο χρειαστεί!
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Βάζουμε για 20 λεπτά την ζύμη, τυλιγμένη με μεμβράνη, στο ψυγείο.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε την ζύμη, σε 6 ισόποσα κομμάτια ζύμης, περίπου 100 gr. η κάθε μία.
Διαλέγουμε μία φέτα σκληρή και σχετικά αλμυρή και την θρυμματίζουμε.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε λεπτό μακρόστενο φύλλο.
Απλώνουμε τυρί φέτα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς αφήνοντας απόσταση 2 εκατοστών από τις άκρες.
Τυλίγουμε σε ρολό, κλείνουμε τις άκρες, αφού πρώτα τις βρέξουμε με νερό για να κολλήσουν και τυλίγουμε σε σπείρα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε τις στριφτόπιτες σε βουτυρωμένο ταψί.
Με ένα πινέλο τις περνάμε ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στος 170° C για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο τις ραντίζουμε με λίγο νερό.
igastronomia.com
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα