Παντζάρια στο βάζο

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΒΑΖΟ
Τι χρειαζομαστε
Παντζαρια
Αλατι
Ξυδι
Βαζα
καπακια καινουργια
Εκτελεση
Πλενω τα παντζαρια πολυ καλα για να φυγουν τα χωματα!
Κοβω και απο τις δυο πλευρες λιγο για να φυγουν τα σκληρα μερη !
Τα βραζω σε κατσαρολα με νερο που τα σκεπαζει !
Οταν βρασουν καλα βγαζω τα παντζαρια με μια τρυπητη κουταλα στραγγιζω το νερο και το κραταω!
Ξεφλουδιζω τα παντζαρια τα κοβω στα τεσσερα και τα βαζω στην κατσαρολα με το νερο που στραγγισα!
Στη συνεχεια ριχνω λιγο αλατι ενα φλυτζανακι του καφε ξυδι και λιγη ζαχαρη!
Τα δινω μια βραση και αρχιζω να τα βαζω στα βαζα και να τα κλεινω αμεσως με τα καπακια!
Τα βαζα και τα καπακια τα βαζω στο φουρνο στους 100β για 10 λ!
Ολα ζεστα !
Σφιγγω καλα τα καπακια και αναποδογυριζω το βαζο μεχρι να κρυωσει!
Οταν το ανοιγω το βαζο ,στο σερβιρισμα προσθετω σκορδο γιατι σε καποιους ειναι ανεπιθυμητο!
Με το παντζαρι κανω σαλατα,ριζοτο παντζαριου, τζατζικι με γιαουρτι και παντζαρι και οτι αλλο θελουμε!
Καλη επιτυχια!

Sofia Kara
Sofia Kara

Από μικρο παιδί αγαπούσα την κουζίνα! Γεννήθηκα στην Έδεσσα ,έζησα όμως σπούδασα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η μοίρα όμως το έφερε και για χρονιά ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης που ζω τώρα στην Ξάνθη! Επί 20 χρόνια διετέλεσα πρόεδρος στον ΟΤΕ και εκλεγμένη πανελλαδικά ,στο Χάντμπολ,στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης απο θέσεις προέδρου και αντιδημαρχος! Η μαγειρική ήταν το απωθημένο μου. Μα πιο πολύ απο όλα μου αρέσει η ζύμη! Βλέπω ,σχεδιάζω ,δημιουργώ! Αυτό είναι μεράκι ,είναι πάθος και τέχνη!


Close