Με την μαρμελάδα πορτοκάλι εφτιαξα μια ονειρεμένη πασταφλώρα!!
Συνταγή
1 φαρίνα πουφουσκώνει μόνη
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο ή βιταμ
2/3 φλ ζάχαρη
2 αβγά
Ενα σφυνάκι κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλι ή λεμόνι
1 κ γ μπεικιν ,λίγο αλάτι
500γραμ μαρμελάδα
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν . Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το κονιάκ και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Δεν τη ζυμώνουμε πολλή ώρα με το χέρι γιατί θα σκληρύνει! Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης (για σκέπασμα). Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. Βάζουμε σε μία στρώση τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 35΄-40΄, να ροδίσει η ζύμη
Απο τη φίλη της σελίδας μας Χρυσουλα Κουκα Σαρρη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες