Pasta lovers: 4 συνταγές με μακαρόνια που μας άνοιξαν την όρεξη για τα καλά.
Μετά το σουβλάκι και τον μουσακά, το τρίτο φαγητό των Ελλήνων είναι τα μακαρόνια – είμαστε, μακαρονάδες, τι να κάνουμε. Γι αυτό και βρήκαμε 4 συνταγές με pasta που θα σου τρελάνουν τον ουρανίσκο.

 Πέννες αλά βότκα (Χωρίς γλουτένη)

Pasta lovers: 4 συνταγές με μακαρόνια που μας άνοιξαν την όρεξη για τα καλά.
Υλικά
(4 μερίδες)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 λίτρο σάλτσα μαρινάρα
1/2 φλιτζάνι βότκα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα (κι άλλο για το σερβίρισμα)
8 φύλλα βασιλικού
Μισό κιλό πέννες (καφέ ρύζι αν θέλετε χωρίς γλουτένη)
Υλικά
Για 3 φλ. σάλτσα (για 500 γρ. ζυμαρικά):
¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
800 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια σε χυμός ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
2 κλαδάκια βασιλικό
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το τσίλι και το τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσεκτικά ρίξτε τις ντομάτες και τη βότκα. Αφήστε να πάρουν βράση και στη συνέχεια μετριάστε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10 – 15 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα, την παρμεζάνα, και το μισό βασιλικό, και μαγειρέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να γίνει γλυκιά και ροζ.
Εν τω μεταξύ, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε καλά και περιχύνουμε μέσα στη κατσαρόλα τη σάλτσα. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για ένα περίπου λεπτό. . Στη συνέχεια, γαρνίρουμε με το υπόλοιπο βασιλικό, και μερικά αποκόμματα από παρμεζάνα, και σερβίρουμε μαζί με το επιπλέον τυρί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η σάλτσα μπορεί να γίνει εκ των προτέρων. Αν είναι πολύ παχύρρευστη, μπορούμε όταν τη ρίξουμε στα μακαρόνια να προσθέσουμε 1/4 του φλιτζανιού νερό από τα ίδια τα ζυμαρικά για να αραιώσει λίγο.
Συνταγή για γευστικά τορτελίνια με λουκάνικο και σάλτσα!
Pasta lovers: 4 συνταγές με μακαρόνια που μας άνοιξαν την όρεξη για τα καλά.
Τι θα χρειαστείς για τα τορτελίνια με λουκάνικο και σάλτσα;
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κιλό λουκάνικο
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κονσέρβα σάλτσα με ντομάτες σε κύβους
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλάκι αλάτι
1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
3 φλιτζάνια φύλλα από baby σπανάκι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξεις τα τορτελίνια με λουκάνικο και σάλτσα;

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα ακόμη λεπτό.

Προσθέτουμε την κονσέρβα με τη ντομάτα, την κρέμα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και τα τορτελίνια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και επικαλύπτουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε τα τορτελίνια να σιγοβράσουν για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια με υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και η σάλτσα ν’ αρχίσει να μειώνεται.

Προσθέτουμε το βασιλικό και λίγη παρμεζάνα και τα τορτελίνια είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

Ριγγατόνι με παρμεζάνα και μελιτζάνα
Pasta lovers: 4 συνταγές με μακαρόνια που μας άνοιξαν την όρεξη για τα καλά.
Υλικά
4 μερίδες
1 μεσαία μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 φλιτζάνια σάλτσα marinara ή πουρέ ντομάτας
1 ντοματάκι κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό ριγκατόνι
10 φύλλα βασιλικού
1/2 κιλό φρέσκια μοτσαρέλα σε κομματάκια
1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βάλτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
Εν τω μεταξύ, βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και πρσθέστε αρκετό ελαιόλαδο, περίπου δύο κουταλιές της σούπας, για να καλυφθεί η επιφάνεια του.
Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά, μέχρι η μελιτζάνα να είναι μαλακή αλλά να μην λιώνει. Προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες πάνω από το μείγμα μελιτζάνας και ανακατεύουμε. Σιγοβράστε μέχρις ότου η οξύτητα της ντομάτας να φύγει, και η μελιτζάνα λιώνει, περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τη φρυγανιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά. Βάλτε το στην άκρη
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα ζυμαρικών. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και τη μοτσαρέλα και ανακατέψτε.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη φρυγανιά και την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.
Λεμονάτο φετουτσίνι με μπέικον και σχοινόπρασο
Pasta lovers: 4 συνταγές με μακαρόνια που μας άνοιξαν την όρεξη για τα καλά.
Υλικά
(1 μερίδα)
3 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
250 γραμ. Φετουτσίνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1/2 λεμόνι, το χυμό του
1/4 φλιτζανιού τριμμένο pecorino
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι νιφάδες
1/4 κουταλάκι του γλύκου αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρέψτε το μπέικον σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια θρυμματίστε το με τα δάχτυλά σας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σβήνουμε το τηγάνι με το λευκό κρασί. Μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά, έως ότου το αλκοόλ έχει απορροφηθεί. Βάλτε το σε ένα μπωλ.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Βάλτε τα σε ένα μπολ με το κρασί και ανακατέψτε τα με το σχοινόπρασο, το μπέικον, το χυμό λεμονιού, το τυρί, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι.
Σερβίρετε αμέσως.

Close