Πάστα- ταψιού- σοκολάτα- φράουλα-

Πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα με άνθος αραβοσίτου και μπισκότα . Συνταγή για πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα με κρέμα φράουλας, κρέμα σοκολάτας, μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα και γκανάζ σοκολάτας.

Θέλετε ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου; Τότε βρίσκεστε στη σωστή συνταγή. Μία πεντανόστιμη, πανεύκολη και οικονομική συνταγή για πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα με κρέμα σοκολάτας, μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτας, κρέμα φράουλας και γκανάζ σοκολάτας.

Είναι μία υπέροχη ιδέα για το παιδικό πάρτι, για ένα εορταστικό δείπνο ή ακόμη και μετά τα φαγοπότια μας στα ψησίματα του σπιτιού μας. Είναι νόστιμη και πανεύκολη κι εμείς που την δοκιμάσαμε τις προάλλες είχε σίγουρη επιτυχία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα:

Πάστα- ταψιού- σοκολάτα- φράουλα-

ingredients

For the chocolate base
-1 package petit beurre biscuits chocolate grated
-2 chocolate creams
(are the creams we boil)
-100gr sugar
-1lt whole milk

For the strawberry cream

-200gr strawberry chocolate drops
-500ml whipped cream
For the ganache
-200gr chocolate couverture 54% cocoa
-200ml whipped cream

Εκτέλεση για την βάση της πάστας

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ανθός αραβοσίτου, την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει την αποσύρουμε από την φωτιά.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα, μέσα στην καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Παίρνουμε ένα πυρέξ 22×30 και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Το απλώνουμε και βάζουμε το πυρέξ στην άκρη για να κρυώσει τελείως.

Εκτέλεση για την κρέμα φράουλας

Βράζουμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει ατμούς. Μόλις βγάλει ατμούς την ρίχνουμε όπως είναι καυτή σε ένα μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα και λιώσει η σοκολάτα την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

Δείτε ακόμα Πάστα ταψιού με πτι μπερ και φρούτα (βίντεο)

Αφού κρυώσει παίρνουμε τα 300 ml κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε στο μίξερ σε σφιχτή σαντιγί. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά την κρέμα φράουλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Απλώνουμε στο πυρέξ και την κρέμα φράουλας. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για μισή ώρα.

Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας

Βάζουμε 200 ml κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε και πάλι μέχρι να βγάλει ατμούς. Την ρίχνουμε και αυτήν μέσα στο μπολ με την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα τελείως. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε.

Tips για την πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα

Για να παγώσει πιο γρήγορα η βάση βάζουμε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Πάστα- ταψιού- σοκολάτα- φράουλα-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close