Υπέροχη πάστα ταψιού με πτι μπερ σοκολάτας, σπιτική κρέμα με τυρί μασκαρπόνε, ακτινίδια, μπανάνες και φράουλες.
- μπανανα 4 μικρές
- ακτινίδιο 400gr
- φραουλες 500gr
- μπισκότα 350gr πτι μπερ (1 1/2 πακέτο) με γεύση σοκολάτα
- ζάχαρη άχνη 70gr
- μασκαρπονε 400gr
- κρεμα γαλακτος 400ml 35% λιπαρά
- λευκή σοκολάτα 100gr τριμμένη
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- Γάλα φρέσκο 1 βαθύ μπολ
Υλικά
Θέλετε ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα της εποχής; Τότε σήμερα σας έχουμε την συνταγή που ψάχνατε. Μία απολαυστική πάστα ταψιού σε πυρέξ με πτι μπερ μπισκότα με γεύση σοκολάτας. κρέμα με τυρί μασκαρπόνε, μπανάνες, φράουλες, ακτινίδια και στο γαρνίρισμα τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Είναι ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό ψυγείου με έντονη φρουτένια γεύση που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μα πάνω από όλα είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό γλυκό που μπορεί να αναδείξει οποιοδήποτε μπουφέ.
Δείτε ακόμα Πάστα ταψιού καρυδόπιτα
Μην φοβηθείτε να το δοκιμάσετε ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα. Επίσης μπορεί να σας αρέσει και η Πάστα ταψιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγης για Πάστα ταψιού με πτι μπερ και φρούτα :
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα πυρέξ 22×30 εκ. Βάζουμε μέσα στο μπολάκι με το φρέσκο γάλα το κονιάκ. Ξεκινάμε να βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο γάλα και στρώνουμε μία στρώση από μπισκότα στο πυρέξ. Βάζουμε το πυρέξ στην άκρη και ξεκινάμε να παρασκευάζουμε την κρέμα μας.
Φτιάχνουμε την κρέμα μας βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Ξεκινάμε να την χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός και ταυτόχρονα προσθέτουμε λίγη λίγη την ζάχαρη άχνη. Αφού φτιάξουμε μία πηχτή σαντιγί, προσθέτουμε στην σαντιγί μας και με το μασκαρπόνε λίγο λίγο. Χτυπάμε την κρέμα μας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στρώνουμε λοιπόν μία λεπτή στρώση κρέμας πάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ. Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια φέτες μπανάνας. Θέλουμε οι φέτες μπανάνας να είναι κολλητά η μία πάνω στην άλλη. Πάνω από την μπανάνα και με προσοχή στρώνουμε άλλη μία λεπτή στρώση κρέμας.
Δείτε ακόμα Πάστα Ταψιού Στρατσιατέλα (βίντεο)
Πάνω από την κρέμα, στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα τα οποία τα έχουμε βουτήξει προηγουμένως στο γάλα. Πάνω από τα μπισκότα στρώνουμε άλλη μία λεπτή στρώση κρέμας. Πάνω από την κρέμα βάζουμε φράουλες κομμένες σε φέτες. Οι φέτες φράουλας και πάλι πρέπει να είναι κολλητά η μία πάνω στην άλλη.
Πάνω από τις φράουλες στρώνουμε άλλη μία λεπτή στρώση κρέμας και από πάνω στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότων τα οποία τα βουτάμε στο γάλα. Πάνω από τα μπισκότα στρώνουμε ακόμη μία λεπτή στρώση κρέμας. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε φέτες ακτινίδιου με τον ίδιο τρόπο που στρώσαμε τις μπανάνες και τις φράουλες.
Πάνω από τα ακτινίδια τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Στο τέλος βάζουμε ακτινίδιο, φράουλες ή μπανάνες που μας περίσσεψαν. Το βάζουμε για 4-6 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Tips για πάστα ταψιού με πτι μπερ και φρούτα
Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε λικέρ της αρεσκείας μας. Το γλυκό δεν διατηρείται πολλές μέρες στο ψυγείο εξαιτίας των φρούτων. Μέσα σε 3 μέρες το πολύ θα πρέπει να το έχουμε καταναλώσει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την κρέμα διότι είναι ίσα ίσα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος