Συνταγή για Παστάκια από κέικ που περίσσεψε. Σοκολατένια παστάκια με κέικ που περίσσεψε και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς που περίσσεψαν.
- κεικ Όσο μας περίσσεψε
- ζαχαρούχο γάλα Μισό λευκό
- ζαχαρούχο γάλα 1 με σοκολάτα
- βουτυρο Λίγο
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση καβουρδισμένα
- αμυγδαλα Κατά βούληση καβουρδισμένα
- καρυδια Κατά βούληση καβουρδισμένα
- λικέρ 1 σφηνάκι
- εκχυλισμα βανίλιας Λίγο
Υλικά
- Κουβερτούρα γάλακτος 500 γραμμάρια
- βιτάμ 3 κουταλιές της σούπας
- τρούφα σοκολάτας Λίγη
Για την επικάλυψη
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία πανεύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για σοκολατένια παστάκια που αρέσουν σε όλους. Σε αυτά τα παστάκια θα βάλουμε κέικ που μας περίσσεψε ή δεν μας πέτυχε, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς που μας περίσσεψαν, λικέρ της αρεσκείας μας και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Θα το γαρνίρουμε με μία πανεύκολη γκανάζ σοκολάτας από κουβερτούρα γάλακτος και λίγο βιτάμ. Είναι μία συνταγή για πανεύκολα παστάκια από κέικ που περίσσεψε που θα μας βγάλουν από την δύσκολη θέση . Ιδανικά για κέρασμα ή για όταν θέλουμε κάτι γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παστάκια με το κέικ που περίσσεψε:
Το αποτυχημένο και σπασμένο μου κέικ δεν με απογοήτευσε κι αυτή την φορά!!! Μετατράπηκε σε υπέροχα παστάκια με περισσεύματα που είχα από τις γιορτές!!!
Εκτέλεση για τα παστάκια
Σε ένα μπολ τρίβουμε το κέικ που μας περίσσεψε. Προσθέτουμε το λευκό ζαχαρούχο γάλα και το ζαχαρούχο γάλα με σοκολάτα και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα καβουρδισμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Cookies με κέικ που περίσσεψε! Δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερα!
Βάζουμε στο μείγμα το λικέρ της αρεσκείας μας και το εκχύλισμα βανίλιας και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπεν μερί την κουβερτούρα γάλακτος.
Αφού λιώσει, προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα και την τρούφα σοκολάτας το μείγμα στο πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Αφού παγώσει το κόβουμε σε παστάκια και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ειρήνη Καπτσιανού
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα