Πάστες ζαχαροπλαστείου με καραμέλα, σοκολάτα, μαλακό μπισκότο και φιστίκια. Είναι μία πάστα που φτιάχνουν στα ζαχαροπλαστεία με μία καραμέλα που φτιάχτηκε από καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, που λιώνει στο στόμα.
- ζάχαρη άχνη 110 γρ.
- βουτυρο 110 γρ. αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- αλευρι 110 γρ.
- κακαο 20 γρ.
- αυγα 2
Υλικά
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 400 γρ. κρύο
- φιστίκια Μερικά ανάλατα
Για την γέμιση
- Κουβερτούρα γάλακτος 500 γρ.
- ηλιέλαιο 75 γρ.
- μπισκότα Λίγο τριμμένο
Για την επικάλυψη
Τα φιστίκια προσφέρουν αυτή τη τραγανότητα που απογειώνουν την πάστα, ενώ το μαλακό μπισκότο είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι ένα κοινό παντεσπάνι. Είναι μία χορταστική πάστα, σκέτη κόλαση που αξίζει να δοκιμάσετε.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πάστα σοκοφρέτα
Ας αφήσουμε για λίγο τα διαιτολόγια στην άκρη, αφού είναι κρίμα να χάσουμε τέτοιο γλυκό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για τις καλύτερες πάστες ζαχαροπλαστείου:
Εκτέλεση για πάστες ζαχαροπλαστείου με καραμέλα και σοκολάτα
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα, το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη. Στην συνέχεια ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό. Προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι το μείγμα μας να γίνει μαλακό.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε σε ένα τσέρκι που έχουμε λαδώσει τον πάτο του, με μέγεθος 20×20 εκ. Ψήνουμε το μείγμα μας σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 17 λεπτά.
Μόλις γίνει το μαλακό μπισκότο το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 8 ορθογώνια. Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Στην συνέχεια απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο σε κάθε μαλακό μπισκότο. Το απλώνουμε σε σχήμα ζικ ζακ.
Προσθέτουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο 4-5 φιστίκια σε κάθε πάστα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Λιώνουμε στα μικροκύματα την σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μία σχάρα βάζουμε τις πάστες μας και τις περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα. Στην συνέχεια γαρνίρουμε τις πάστες μας με τριμμένο μπισκότο και τις βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν. Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα απολαμβάνουμε.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1HJD0pQPgbbqFJAZL9HT8XylKErf9RDjle6KXFW3RKanwbF1WNX9BlvqE&v=Iieb0dzjMVk&feature=youtu.be
Tips
Αντί για καραμέλα μπορούμε να βάλουμε πραλίνα.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Dimitris Michailidis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες