Συνταγή για παστίτσιο με αφράτη και κρεμουλιαστή κρέμα. Παραδοσιακό παστίτσιο με πένες αντί με χοντρό μακαρόνι της Γιαγιάς για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για το μεσημεριάνο μας όλη την εβδομάδα. Τα παιδιά σίγουρα θα το λατρέψουν.
- πενες 1 πακέτο
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια
- πιπέρι 1-2 πρέζες
- ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 1 κιλό
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1
- ντοματα 1 τριμμένη
- καρότο 1
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τον κιμά
- Γάλα φρέσκο 2 λίτρα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- βουτυρο 200 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες
- αυγα 4
- μιξ τυριών 1 κούπα τριμμένο
Για την κρέμα
Δείτε ακόμα Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια
Το παστίτσιο αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων. Μπορεί στην Ελλάδα να είναι βασική συνταγή και να το απολαμβάνουμε συχνά, όμως είναι Ιταλική συνταγή. Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα παστίτσιο με αφράτη κρέμα που λιώνει στο στόμα και πένες, αντί για χοντρό μακαρόνι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παστίτσιο με αφράτη και κρεμουλιαστή κρέμα:
Εκτέλεση για το παστίτσιο με αφράτη και κρεμουλιαστή κρέμα
Αρχικά βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στρώνουμε τις μισές πένες σε ένα ταψί του φούρνου και από πάνω πασπαλίζουμε με 100 γραμμάρια περίπου από το μιξ τυριών. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο και ξεκινάμε τον κιμά.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Σοτάρουμε αρχικά λίγο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις ο κιμάς γίνει γκρι προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο καρότο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε και λίγο νερό και μόλις ο κιμάς μείνει με το λάδι του στρώνουμε τον κιμά, πάνω από τις πένες. Από πάνω βάζουμε τις άλλες μισές πένες και τα άλλα 100 γραμμάρια μιξ τυριού.
Δείτε ακόμα Το παστίτσιο της τεμπέλας
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και το μιξ τυριών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τις πένες στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελένη Παπατσάνη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες