Παστίτσιο λαχανικών . Ξεχωριστό παστίτσιο λαχανικών με ζυμαρικά, λαχανικά, κρέμα γάλακτος και μπεσαμέλ για τον μπουφέ ή το γιορτινό τραπέζι.
- μακαρονια 1 πακέτο κοφτό
Υλικά
- ελαιολαδο Λίγο
- μανιταρια 2 συσκευασίες μεσαίες
- πιπεριά 2 κόκκινες
- πιπεριά 2 πράσινες
- νερό ένα ποτήρι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Λίγη
- κρεμα γαλακτος 200 γρ.
- φέτα Κατά βούληση θρυμματισμένη
- μιξ τυριών 250 γρ.
Για την γέμιση
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες
- κορν φλαουρ 2 κ.σ.
- βουτυρο 1 κ.σ.
- αυγα ένα
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- μιξ τυριών Λίγο τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Θα ξεφύγουμε από το παραδοσιακό παστίτσιο και θα δοκιμάσουμε ένα πεντανόστιμο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι, πιπεριές κόκκινες και πράσινες, σπιτική μπεσαμέλ, μιξ τυριών, μανιτάρια και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Αυτό το παστίτσιο λαχανικών με κρέμα γάλακτος και μπεσαμέλ εκτός από εξαιρετική γεύση έχει και πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση αν το φτιάξετε σε τσέρκι. Έτσι μπορείτε να το φτιάξετε για τα γιορτινά σας τραπέζια ή για τα επίσημα τραπέζια σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παστίτσιο λαχανικών:
Εκτέλεση για τα μακαρόνια
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσει το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε. Το βάζουμε στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση.
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα μανιτάρια. Μαζί με τα μανιτάρια σοτάρουμε επίσης ψιλοκομμένες τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές. Μόλις σοταριστούν τα λαχανικά προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Αφού πιούν το νερό τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την θρυμματισμένη φέτα, σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα μας.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και το βούτυρο. Μόλις πήξει το μείγμα μας σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο μιξ τυριών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και είναι έτοιμη.
Δείτε ακόμα Το παστίτσιο της τεμπέλας
Εκτέλεση για το παστίτσιο
Παίρνουμε ένα τσέρκι 28 εκ. και το βουτυρώνουμε καλά. Περνάμε στο δαχτυλίδι του σκεύους μία λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Βάζουμε μία στρώση μακαρόνια, λίγο μιξ τυριών από πάνω και μία στρώση γέμιση.
Πάνω από την γέμιση βάζουμε άλλη μία στρώση μακαρόνια, λίγο τριμμένο μίξ τυριών και γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μία φορά και τελειώνουμε το παστίτσιο μας με την μπεσαμέλ. Βάζουμε το τσέρκι σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Tips για το Παστίτσιο λαχανικών
Δεν είναι αναγκαστικό να χρησιμοποιήσουμε τσέρκι. Μπορούμε να κάνουμε σε ένα ταψί όπως κάνουμε και το παραδοσιακό παστίτσιο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος