Πασχαλινό κέρασμα:Τα πιο εύκολα πασχαλινά κυπελλάκια
Δεν έχω πολλά να σας παω…. Πολυ εύκολα και γρήγορα. Εχετε φόρμες σιλικόνης για καπκεικς? Πλαστικά κλασσικά ποτηράκια?, Ετοιμαστείτε δείτε τις φωτογραφίες και ετοιμάστε τα…

Εμπνεύστηκα από ένα πρόσφατο βιντεάκι μιας κοπέλας που είδα κι εξηγούσε πώς κάνουμε σοκολατένια κυπελλάκια από πλαστικό.Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για Πασχαλινό κέρασμα για να το γεμίσετε με αυγουλάκια. Επίσης πολύ ωραία ιδέα για κέρασμα στο σχολείο και στο παιδικό Παρτυ.

Χρειαζόμαστε
Ποτηράκια πλαστικά που μας αρέσουν
Φόρμες σιλικόνης που μας αρέσουν..
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη
Κόβουμε με ένα ψαλιδάκι στο μέγεθος που θέλουμε τα ποτηράκια και κόβουμε λίγο ένα κάθετο σημείο στο ποτήρι. Αν το θέλουμε το ποτηράκι ψηλό κόβουμε ένα μικρό κάθετο σημείο μόνο.
Η σοκολάτα μας πρέπει να είναι στρωμένη. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο σοκολάτας ανακατεύετε καλά τη σοκολάτα μέχρι η θερμοκρασία της να είναι χλιαρή (για να καταλάβετε πόσο έτοιμη είναι απλά δοκιμάστε στο χείλος σας. Εάν είναι χλιαρή προς κρύα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε).
Τα βάζουμε για λιγες ώρες στο ψυγείο. Προσέχοντας να μην σπάσει προσπαθούμε προσεκτικά να τα ξεκολλήσουμε και μετά τραβάμε απαλά τον πάτο. Στα πλαστικά ποτήρια τραβάμε από το κάθετο σημείο που εχουμε κόψει με το ψαλλίδι και σιγά σιγά αυτό αρχίζει και ξεκολλάει από μόνο του (συνεχίζουμε να ξεκολλαμε προσεκτικά).
Επειδή η στρωμένη σοκολάτα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να σας στερεοποιηθεί γρήγορα φροντίστε να  τα ποτηράκια και τις φόρμες σας σχετικά γρήγορα. Διαφορετικά θα πρέπει να ξαναζεστάνετε τη σοκολάτα.
Tο χειμώνα διατηρούνται κι εξω από ψυγείο μακριά από υγρασία… Καλοκαιράκι όμως μέσα στο ψυγείο.
Θα με βρείτε στη σελίδα μου L’atelier Sucre d’Eleni  www.facebook.com/LesDelicesDEleni
To site μου στα αγγλικά  https://www.lesdelicesdeleni.com
Τα γευσιγνωστικά ταξίδια μου στα γαλλικά  https://ateliersucredeleni.wix.com/mesvoyagessucres
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν πώς να τα γεμίσετε.
DSCN3068DSCN3071DSCN3076 (1)DSCN3083DSCN3089Πασχαλινό κέρασμαΠασχαλινό κέρασμα1
Ελένη Τσεμπεράκη Mottet

Close