ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ … 🙂 !
Όλη ή νοστιμιά σ’ ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο.
Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.
Δέν υπάρχει υλικό πού νά μήν μπαίνει στό ταψί, τά μόνα απαραίτητα συστατικά είναι ή φαντασία, ή τόλμη καί ή αγάπη.
Τό ψήσιμο στόν φούρνο δείνει φαγητά απείρως ελαφρότερα τών τηγανιτών.
Μπορούμε νά χρησιμοποιήσουμε αντί μπέικον, σαλάμι, ζαμπόν, λουκάνικο ή σύγκλινο, κομμένα σέ λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε μέ μία πλούσια πράσινη σαλάτα.
Προετοιμασία: 30′
Ψήσιμο: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ γιά 4 ΑΤΟΜΑ:
500 γραμ. πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σέ φέτες
12 – 15 φέτες μπέικον, κομμένες στή μέση
Ελαιόλαδο ελάχιστο.
2 φλ. καφέ νερό
Αλάτι, κύμινο, κόλιανδρο, κατά τήν προτίμησή σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Kαθαρίζουμε τίς πατάτες, τίς κόβουμε σέ λεπτές ροδέλες καί τίς πλένουμε.
Καθαρίζουμε τά κρεμμύδια, τά πλένουμε καί τά κόβουμε καί αυτά σέ λεπτές ροδέλες, ίδιου πάχους μέ τίς πατάτες.
Σ’ ένα μέτριο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε σέ σειρές εναλλάξ τίς πατάτες, τά κρεμμύδια καί τό μπέικον.
Πασπαλίζουμε μέ αλάτι, κύμινο, κόλιανδρο καί περιχύνουμε μέ τό ελαιόλαδο καί τό νερό.
Καλύπτουμε τό σκεύος μέ λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο καί ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο στούς 200ο C γιά 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, αφαιρούμε τή λαδόκολλα, μειώνουμε τή θερμοκρασία τού φούρνου στούς 180ο C καί ψήνουμε τό φαγητό μας γιά ακόμη 30 λεπτά. Τό τελευταίο τέταρτο, ψήνουμε στό γκρίλ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !
Από τη φανταστική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα