Πεντανόστιμα Εκλέρ (Τα διάσημα Γαλλικά Εκλέρ) – Vanilla Eclairs Recipe
Υλικά (Ingredients):
Για την κρέμα (For the cream):
40γρ. κορν φλάορ (40gr. cornstarch) 80γρ. ζάχαρη (80gr. sugar) 4 κρόκοι (4 yolks) 480γρ. γάλα (480gr. milk) 1 βανιλίνη (1 vanillin) 15γρ. βούτυρο (15gr. butter)
Δείτε ακόμα: Γλυκό εκλέρ με φυστικοβούτυρο
Για τα σου (For the choux):
80γρ. βούτυρο (80gr. butter) 10γρ. ζάχαρη (10gr. sugar) 1 πρέζα αλάτι (a pinch of salt) 100γρ. νερό (100gr. water) 100γρ. γάλα (100gr milk) 125γρ. αλεύρι (125gr. flour) 4 αυγά (4 eggs)
Δείτε ακόμα: Εκλερ με γέμιση λευκής σοκολάτας!
Για το γλάσο (For the glaze):
200γρ. κουβερτούρα 52% (200gr. semi-sweet chocolate) 200γρ. κρέμα γάλακτος (200gr. cream)
Για γαρνίρισμα (For the topping):
αμύγδαλο φιλέ (almond flakes)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: pastrydesigns