Πεντανόστιμα Λιβανέζικα τραγανά Μπισκότα !!!

ΥΛΙΚΑ

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα, χλιαρό
2 φλιτζάνια σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190₀
Σε δύο ταψιά βάζουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ , κτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και κτυπάμε σιγά-σιγά σε χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια, αυξάνουμε την ταχύτητα στο μέσο και κτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Η ζύμη θα είναι πολύ ξηρή και το αλεύρι θα εξακολουθεί να φαίνεται
Προσθέτουμε το γάλα και κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα μικρό μπολ.
Πλάθουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας ζύμη σε μια μπάλα και ισιώνουμε σε δίσκο περίπου 6 εκατοστών, πατάμε το δίσκο στο σουσάμι, και στις δύο πλευρές ώστε να καλυφτεί πλήρως με σουσάμι.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Τοποθετούμε τα μπισκότα περίπου σε απόσταση 1 εκατοστού στο ταψί, το ψήσιμο του πρώτου ταψιού αμέσως μόλις είναι έτοιμο και συνεχίζουμε με το δεύτερο ταψί , ενώ το πρώτη ψήνεται.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του ψησίματος για ομοιομορφία.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν πολύ καλά. Όταν κρυώσουν θα πάρουν τραγανή υφή .
Αποθηκεύουμε αμέσως σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Μαρια Οικονομιδου‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close