ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Την συνταγή τις οδηγίες βήμα βήμα τις βρήκαμε σε αυτή την φανταστική σελίδα    Η κυρία του blog κάνει αλήθεια φοβερές καλλιτεχνικές δημιουργίες. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!

ΡΟΛΙΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

Υλικά

600 γρ αλεύρι

75 γρ ζάχαρης

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ξηρή μαγιά

2 κρόκοι αυγών

350 ml γάλα

50 γρ βούτυρο

Γέμιση

100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

3 κουταλιές της σούπας Nutella

μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και μαγιά, προσθέστε το βούτυρο σε κύβους. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών, ανακατεύουμε το γάλα, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή. Αφήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Πατήστε την ζύμη να ξεφουσκώσει και ανοίξτε σε ορθογώνιο φύλο.

Λιώστε τη σοκολάτα, προσθέστε Nutella και ανακατέψτε καλά.
Διπλώστε τότε τη δεξιά πλευρά του μισού και μέσω αυτής προς την αριστερή πλευρά,
έτσι ώστε η γέμιση να παραμείνει στο εσωτερικό του φύλλου.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Στη συνέχεια διπλώστε το κάτω μέρος της ζύμης στο μισό

και μετά την κορυφή, έτσι ώστε να έχετε ένα μικρό ορθογώνιο.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Γυρίστε τη ζύμη και στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίξτε

σε πάχος 1 cm.
Με ένα οδοντωτό μαχαίρι ή κοπίδι πίτσας κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Πάρτε μια λωρίδα ζύμης και στρέψτε τα άκρα σε αντίθετες κατευθύνσεις

,φτιάξτε σε σπείρες.και βάλτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Αφήστε τις σπείρες σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 15 εώς 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας εώς ότου ροδίσουν τα ρολίνια όπως βλέπετε παραπάνω .

Αφήστε τη ζύμη στο ταψί να κρυώσει για 10 λεπτά

και στη συνέχεια απαλά γυρίστε προς την αντίθετη πλευρά.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Καλύψτε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα.

Τυλίξτε σε ρολό.
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι καλά επικαλυμμένη .

Μην την παραλείψετε γιατί η μαρμελάδα
σε αυτή την περίπτωση χρησιμεύει ως κόλλα .

Αφαιρέστε το ψωμί από το χαρτί και σφίξτε καλά

το πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε να κρυώσει.

tips

(Για την συγκόλληση είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ολόκληρη

η επιφάνεια να είναι επικαλυμμένη με μια ωραία μαρμελάδα .)

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

ΡΟΛΙΝΙΑ ΣΕ ΑΛΜΥΡΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Για τη ζύμη

450 γρ αλεύρι

1 ξηρή μαγιά

250 ml υγρό (το μισό γάλα, νερό μισό)

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

50 ml λάδι

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας

το ζεστό γάλα και νερό και ζυμώνετε τα υλικά της ζύμης.

Προσθέστε και τα υλικά της γέμισης

και τα ανακατέψτε τα ολα μαζί .

Αφήστε την ζύμη να φουσκώσει.

Για τη γέμιση

100 γρ ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη

150 γρ τριμμένο τυρί

Για την επικάλυψη

Κρέμα τυρί φιλαδέλφεια

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

Όταν ψηθούν οι λωρίδες αλείφουμε την επιφάνεια με κρέμα τυριού
φιλαδέλφεια και τυλίγουμε σε ρολό.
Κατόπιν κλείνουμε με πλαστική μεμβράνη

και αφήνουμε να κρυώσει.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ !!!!

 

Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.gr

Close