Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές Καλαμών.

Από την Καλαμάτα με Αγάπη!!!
Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές Καλαμών.

ΥΛΙΚΑ
• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
• 1 φλ.τσ. νερό
• 1 φλ.τσ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 φακελάκι μαγιά
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Θυμάρι
• Γλυκάνισο
• Περίπου 1 κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε τη μαγιά, το μπέικιν και το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
• Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου.

Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικης ολα νηστισιμα

Close