Πεντανοστιμες κρεπες στο φουρνο γεμιστες με κιμα

πεντανοστιμες κρεπες στο φουρνο γεμιστες με κιμα τρελα ειναι…

12 κρέπες (δόση για 15 – 16 κρέπες): 3 αυγά 1 κούπα και λίγο παραπάνω απο ¾ κούπας γάλα 1 1/2 κούπας αλεύρι από καλαμπόκι λίγο αλάτι 1 ½ κουταλιά κονιάκ 3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη

Για το μείγμα κιμά: ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, όχι εντελώς πολτοποιημένο 2 σκελίδες σκόρδου, όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι) 1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι 3/4 κούπας κόκκινο κρασί 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες σε κομματάκια (1 κονσέρβεα=1 1/2 κούπας) ή 400 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (2 μέτριες=1 1/2 κούπας), ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κομματάκια (για ατόφια τη γεύση των υλικών), με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα). 1 ξυλάκι κανέλας 3-4 μπαχάρια 1 φύλλο δάφνης μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια 200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας μεξικάνικο μείγμα ή λίγη κανέλα και κύμινο

Για τη σάλτσα: 2 κουταλιές μαργαρίνη 2 κόκκινες πιπεριές από βάζο κομμένες σε κομματάκια ½ κονσέρβας ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη ντομάτα (100 γρ.) αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, κύμινο κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα

gastronomie.gr