Συστατικά
1 κιλό ντοματάκια
1½ κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
½ φλιτζάνι σάλτσα λεμονιού
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
Δείτε ακόμα;Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με παπαρουνόσπορο! Ένα κέρασμα όνειρο!!
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα ντοματάκια από την φλούδα τους και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με αρκετό νερό ώστε να τα καλύπτει.
Προσθέτουμε την σάλτσα λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 ώρες.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι αναμειγνύοντας την ζάχαρη με το νερό.
Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε τα ντοματάκια και όταν το σιρόπι βράσει τα προσθέτουμε μαζί με την βανίλια και τον χυμό από ½ λεμόνι.
Δείτε ακόμα: Γλυκό φιρίκι για κέρασμα!
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε 24 ώρες στο σιρόπι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα τα αφαιρούμε και βράζουμε το σιρόπι μέχρι που να δέσει (όταν ρίχνουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρά μας και το γυρνάμε να μην στάζει).
Όταν δέσει βάζουμε τα ντοματάκια μέσα και τα αφήνουμε για ακόμα μία μέρα.
Αν θέλουμε πριν τα αποθηκεύσουμε μπορούμε να βάλουμε (σπρώξουμε) ασπρισμένα αμύγδαλα στο κέντρο από τα ντοματάκια.
Επίσης μπορούμε να σκορπίσουμε και λίγα αμύγδαλα στο βάζο.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες