ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ Η ΝΕΡΟ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ
1 ΑΥΓΟ
ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ ΛΕΥΚΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΡΙΞΗ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΓΡ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαστε την ζυμη κι αφηστε την να ξεκουραστεί σκεπασμενη με μια πετσετα. Ριξτε το αλευρι μεσα στο οποιο εχετε ριξει το αλατι.καντε λακουβιτσα και ριξτε μεσα τα υγρα και το αυγο αφου ταχτυπησετε να ομογενοποιηθουν.πλαστε ζυμη κι αν χρειαστη προσθεστε αλατι να γινει ζυμηη αφρατη καθολου σφιχτη.καντε μπαλα και βαλτε σε μπωλ και σκεπαστε με πετσετα να ξεκουραστεί.
ΓΕΜΙΣΗ
ΜΙΣΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
ΜΙΑ ΠΙΠΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΡΑΒΔΑΚΙΑ ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟς
ΜΙΑ ΠΕΠΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΛΕΠΤΑ ΡΑΒΔΑΚΙΑ
ΜΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΡΑΒΔΑΚΙΑ
ΜΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΡΑΒΔΑΚΙΑ
200 ΓΡ ΜΑΛΑΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΦΕΤΑ ΟΤΙ ΦΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
2 ΑΥΓΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΠΩΛ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ Η ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Δείτε ακόμη: Μια υπέροχη αφράτη, κριτσανιστή, μοσχοβολιστή Πιπερόπιτα….
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεψαχνιστε μισο κοτοπουλο και αφηστε το στην ακρη.
κοψτε τα κρεμυδια σε λεπτες ροδελες
κοψτε τις πιπεριες σε λεπτα ραβδακια.
Βαλτε σε χυτρα 3-4 κουταλιες λαδι και ριξτε μεσα τα λαχανικα δηλαδη τις πιπεριες και το κρεμμυδι και αναλογο αλατι και αφηστε τα να σιγοβρασουν να βγαλουν τα υγρα τους και να μαλακωσουν καλα.περιπου μιση ωρα σε πολυ χαμηλη φωτια.
Κατεβαστε απο την φωτια και ριξτε το μιγμα σε σουρωτηρι να φυγουν τα υγρα του.
χτυπηστε το αυγο ριξτε μεσα την φετα ,ριξτε μεσα την γεμιση αφου κρυωση λιγο αφηστε να περιμενουν.
ανοιξτε με την ζυμη δυο φυλλα στο μεγεθος της ταρτιερας η του ταψιου που θα χρησιμοοποιησετε περιπου 26-30 εκατοστα. στρωστε το και ειναι προτιμοτερο να εχετε στρωση το ταψι σας με αντικολλητικο χαρτι για να μπρειτε να την κοβετε ευκολα και να μην κολληση ζυμη και να δυσκολευτεστε να το καθαρισετε.
στρωστε λοιπον το ενα φυλο πασπαλιστε λιγο σιμιγδαλι ψιλο περιπου δυο κουαλιες σουπας για να τραβηξη τυχον υγρα και ριξετε μεσα την γεμιση.σκεπαστε με το αλλο φυλο κλειστε τα πλαγια καλα να κολησουν και λαδωστε και πασπαλιστε με σουσαμι χαραξτε την και τρυπηστε την με πηρουνι.
ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμους στην κατω σχαρα και μετα απο μιση ωρα κατεβαστε την θερμοκρασια στους 170 για αλλη μιση ωρα.
ξεφουρνιστε και συνοδεψτε με σαλατα και παγωμενη μπυρα.καλη επιτυχια
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Roula’s sweet corner
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα