Συστατικά
4 κολοκυθάκια
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
100 ml ξύδι
Σπορέλαιο
Μυρωδικά
Δείτε ακόμα: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας τουρσί!
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και αφαιρούμε τα σπόρια.
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα σκεύους μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά να φύγουν τα υγρά.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το ξύδι και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξετε τις πιο τέλειες Πικάντικες Πιπεριές Τουρσί;
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά.
Τα αναμειγνύουμε με λίγο σπορέλαιο και τα βάζουμε σε βάζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά της επιλογής μας.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε κίτρινο και μαύρο σιναπόσπορο, καθώς και σπόρους από μάραθο.
Κλείνουμε καλά τα βάζα και αποθηκεύουμε για 2 βδομάδες πριν σερβίρουμε.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος