Πως να φτιάξετε σπιτικούς κύβους λαχανικών;

Υλικά

3 κρεμμύδια
3 σκ. Σκόρδο
3 κολοκυθάκια
3 καρότα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι άνηθο
2 κλωνάρια σέλερι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1200 ml νερό
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Δείτε ακόμα :Θέλετε να μειώσετε το αλάτι χωρίς να χάσετε τη γεύση; Δείτε ποια μυρωδικά το αντικαθιστούν ανάλογα το φαγητό

Πλένουμε καλά και Κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα υλικά μας για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμαι.
Τα αφήνουμε λίγο να χλιαρέψουν και βάζουμε το μείγμα λαχανικών σε παγοθήκες.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη όπου και τα διατηρούμε.
Οπότε τα χρειαστούμε απλά βγάζουμε έναν κύβο και τον προσθέτουμε στο φαγητό μας.

Δείτε ακόμα: Κατάψυξη βρεφικών γευμάτων

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close