Πως να φτιάξουμε βούτυρο γάλακτος_

Φτιάξτε μόνοι σας βούτυρο γάλακτος με τον πιο εύκολο τρόπο.

Το βούτυρο γάλακτος το χρησιμοποιούμε στα γλυκά και στα φαγητά μας και έχει υπέροχη γεύση. Αναδεικνύει την γεύση πολλών συνταγών και το αγαπάμε πολύ. Παλιότερα σας είχαμε δείξει πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό βούτυρο.

Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε με κρέμα γάλακτος και λίγο νερό να φτιάξετε το δικό σας βούτυρο γάλακτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι βάζετε όση κρέμα γάλακτος θέλετε. Ανάλογα με την ποσότητα της κρέμας γάλακτος θα καθοριστεί και η ποσότητα του βούτυρου. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην κατάψυξη. Την βγάζουμε από την κατάψυξη και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αφού πλέον είναι σε στερεά μορφή. Την βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και την χτυπάμε με το μίξερ.

Δείτε ακόμα Συνταγή για μπισκότα βουτύρου με σφραγίδα

Η κρέμα γάλακτος αυτή τη στιγμή θα βγάλει κάποια υγρά. Μαζεύουμε λοιπόν την κρέμα γάλακτος σε ένα μέρος της κατσαρόλας και μαζεύουμε τα υγρά της με ένα φλιτζανάκι μέχρι να φύγουν εντελώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε καθαρό νερό μέσα στην κατσαρόλα και ζυμώνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος με τα χέρια.

Βγάζουμε και παλί το νερό με τον ίδιο τρόπο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά για 3-3 1/2 ώρες ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε σε βάζα το μείγμα όπως είναι καυτό, Σκεπάζουμε τα βάζα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μόλις κρυώσουν έγιναν βούτυρο.

βούτυρο γάλακτος_συνταγή_ βούτυρο γάλακτος_συνταγή_ βούτυρο γάλακτος_συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close