Συνταγή για σπιτικό βούτυρο

Συνταγή για σπιτικό βούτυρο !Μόνο 10 λεπτά θα χρειαστεί για να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό βούτυρο. Γιατί σαν το σπιτικό δεν έχει. Ένα μοσχοβολιστό σπιτικό βούτυρο γεμάτο γεύση. Καμία σχέση με τα αγοραστά, αφού το βούτυρο το σπιτικό είναι πιο νόστιμο από των supermarket!

Δείτε ακόμα Ταλιατέλες: Συνταγή για χειροποίητες σπιτικές ταλιατέλες

Είναι απλά υπέροχο και μπορεί αυτό το βούτυρο να νοστιμίσει τα φαγητά μας και να απογειώσει το πρωινό μας. Είναι εξαιρετικό και πραγματικά το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει! Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την συνταγή γιατί σαν τα σπιτικά προϊόντα δεν έχει! Δείτε την εκτέλεση του βουτύρου παρακάτω: 

Φτιάξτε μόνοι σας βούτυρο μέσα σε 10 λεπτά. Δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα.

Εκτέλεση για σπιτικό βούτυρο

Στην αρχή βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για περίπου 9 με 10 λεπτά. Το βούτυρο θα είναι έτοιμο όταν χωρίσει τελείως από το υγρό. Περιχύνουμε με το κρύο νερό το μείγμα μας και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα για να χωρίσει καλά το βούτυρο από το υγρό.

Το σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό ξεχωριστά. Πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τελείως τα υγρά. Το υγρό που μένει είναι και το βουτυρόγαλα. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές. Αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι ανακατεύοντας το. Αλάτι βάζουμε όταν το θέλουμε αλατισμένο το βούτυρο.

Φυλάσσουμε το βούτυρο στο ψυγείο μέχρι 6 εβδομάδες. Βγαίνει 300 γρ. καθαρό βούτυρο.

Tips για σπιτικό βούτυρο

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά και να το χρησιμοποιήσετε στα φαγητά σας. Προσθέτουμε άνηθο και το χρησιμοποιούμε και στον πουρέ πατάτας.

Σπιτικό βούτυρο _Συνταγή_ Συνταγή για_ σπιτικό βούτυρο_

Την συνταγή την βρήκαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close