Αμπελόφυλλο κονσέρβα
Η καλύτερη εποχή να αποθηκεύσουμε σε βαζάκια τα αμπελόφυλλα μας.
Φυσικά υπάρχει και η κατάψυξη.
Υλικά
Για κάθε 60 φύλλα
1 βάζο καλά πλυμένο
1 κσ αλάτι χοντρό
2 κσ χυμό λεμονιού
νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσανάκια
Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε
Τα αραδιάζουμε 5 – 5 σε μια σειρά κάθε πεντάδα την βάζουμε λίγο πιο κάτω από την προηγούμενη μέχρι να έχουμε 12 πεντάδες.
Πιάνουμε από την αρχή τα φύλλα και τα κάνουμε ένα σφιχτό ρολό.
Βάζουμε το ρολάκι μας στο βαζάκι και το πιέζουμε από πάνω να διπλωθεί λίγο μέσα στο βάζο.
Ρίχνουμε το αλάτι το λεμόνι και νερό μέχρι να γεμίσει το βάζο.
Προσοχή να κουνήσετε λιγάκι τα φύλλα με το πίσω μέρος ενός πιρούνι για να πάει παντού το νερό.
όταν είσαστε σίγουροι ότι είναι γεμάτο κλείνετε το καπάκι και αραδιάζετε τα βαζάκια σε μια κατσαρόλα.
Γεμίζετε με νερό την κατσαρόλα να τα σκεπάζει και την βάζετε στην αρχή σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί το νερό δυναμώνετε την φωτιά για να βράσουν 20 λεπτά τα βαζάκια σας.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τα αποθηκεύεται ανάποδα με το καπάκι κάτω.
Κρατάνε πάνω από ένα χρόνο.
Καλή επιτυχία
Την αγαπημένη μου Μαίρη θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook Γιαγια Μαιρη εν δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες