Ψητές τσιπούρες με άρωμα πορτοκαλιού-Sea bream with fennel and orange

Επειδή μας αρέσουν οι γεύσεις πέρα από τα καθημερινά και τα συνηθισμένα σήμερα μαγειρεύουμε τσιπούρες αλλιώς. Μια συνταγή με φινόκιο και πορτοκάλι για ένα αρωματικό φαγητό που θα ξαφνιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο από ψάρι και λαχανικά, ελαφρύ, γευστικό και αρωματισμένο με την ιδιαίτερη όξινη μυρωδιά του πορτοκαλιού. Δοκιμάστε το και είμαστε σίγουροι πως θα σας ενθουσιάσει.

Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια ψαριού! 

Μερίδες : 2 Προετοιμασία: 10mΜαγείρεμα: 30mΈτοιμο σε: 40m

Υλικά
2 μέτριες τσιπούρες
1 μεγάλο φινόκιο με τα φύλλα του
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεσή

Βήμα1
Κόβουμε το φινόκιο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το κρεμμύδι και το πορτοκάλι.

Βήμα2
Ραντίζουμε με 1 ½ κουταλιά από το λάδι και το χυμό λεμονιού Αλατοπιπερώνουμε και διασκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά. Ακουμπάμε από πάνω τα ψάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα4
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Ψητές τσιπούρες με άρωμα πορτοκαλιού-Sea bream with fennel and orange

Δείτε ακόμα Τσιπούρες γεμιστές 

Ψητές τσιπούρες με άρωμα πορτοκαλιού-Sea bream with fennel and orange Ψητές τσιπούρες με άρωμα πορτοκαλιού-Sea bream with fennel and orange Ψητές τσιπούρες με άρωμα πορτοκαλιού-Sea bream with fennel and orange Ψητές τσιπούρες με άρωμα πορτοκαλιού-Sea bream with fennel and orange

Sea bream with fennel and Orange for a fragrant meal of fish and vegetables that will amaze you. Lightweight and special taste that will not leave untouched your palate.

Ingredients
2 medium size sea bream
1 large fennel with leaves
2 sliced oranges
1 large sliced onion
Juice and zest of 1 lemon
2 tablespoons olive oil
salt & pepper

Δείτε ακόμα Τσιπούρες στη λαδόκολλα με σιμιγδάλι απο τη Sofia Kara  

Method
Step 1
Cut the fennel into chunks and chop the leaves . Arrange them in a pan with the onion and orange.

Step 2
Sprinkle with 1 ½ tablespoon of olive oil and the lemon juice Pepper and lemon zest diaskorpizoyme.

Step 3
Bake in a preheated oven at 200 c for 20-25 minutes. Place the fish on top and drizzle with the remaining oil.

Step 4
Continue cooking for other 10-15 minutes and serve immediately.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Πηγή: www.zannetcooks.com

Close