Ψητή πέρκα με σάλτσα μανιταριών

Υπέροχη ψητή πέρκα με σάλτσα μανιταριών για τους ανθρώπους που αγαπούν την πέρκα και προσέχουν την διατροφή τους. Είναι μία πεντανόστιμη συνταγή με πολύ λίγες θερμίδες και χωρίς γλουτένη. Έχει όλη την νοστιμιά της πέρκας. Η πέρκα είναι ένα ψάρι με πολλά θρεπτικά συστατικά και αξίζει να την δοκιμάσετε.

Δείτε ακόμα Ψάρι μυλοκόπι πλακί με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και θυμάρι

Η ψητή πέρκα είναι υπέροχη και η συνταγή της χρειάζεται πολύ οικονομικά υλικά. Επίσης είναι πανεύκολη η συνταγή της οπότε σίγουρα μπορείτε να την φτιάξετε ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Ψητή Πέρκα με σάλτσα μανιταριών που την απογειώνει.

Για μένα η πέρκα είναι από τα πιο “βαρετά” ψάρια ιδίως αν θέλεις να την φτιάξεις light. Δύσκολα θα καταφέρει κανείς να την κάνει νόστιμη χωρίς ελαιόλαδο, χωρίς λιπαρά, χωρίς κρέμες γάλακτος κλπ.

Τη βρήκα όμως τη λύση και ομολογώ πως από τη στιγμή που την έφαγα με την συγκεκριμένη σάλτσα μανιταριών (επίσης πολύ light) την λάτρεψα. Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στην κουζίνα για να την πετύχετε με την πρώτη. Αν αγαπάτε και τα μανιτάρια… τότε αυτό θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα.

Tips και αντικαταστάσεις για ψητή πέρκα με σάλτσα μανιταριών

Mπορείτε να αφαιρέσετε από την σάλτσα ό,τι δεν σας αρέσει. Αφαιρέστε το γιαούρτι ή τη φέτα. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε λίγο κίτρινο τυρί.

Φυσικά μπορείτε να προσθέστε και άλλα λαχανικά στην σάλτσα σας όπως κουνουπίδι ή μπρόκολο. Ο χρόνος ψησίματος είναι ο ίδιος.

Αντί για πέρκα μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή με κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού, όπως σολομό, ξιφία ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

2 μερίδες

318 θερμίδες

Εκτέλεση για ψητή πέρκα με σάλτσα μανιταριών

Ξεκινήστε κόβοντας την πέρκα σε σχετικά μικρά κομμάτια για να ψηθεί πιο γρήγορα. Απλώστε τα κομμάτια σε λίγο αντικολλητικό χαρτί και προσθέστε μπαχαρικά.

Προσωπικά έβαλα λίγο taco seasoning και αλάτι. Εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι μπαχαρικά θέλετε.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά το πολύ.

Στο μεταξύ φτιάξτε την σάλτσα σας. Σε ένα τηγανάκι ρίξτε ελάχιστο νερό γιατί θα βγάλουν νερό και τα μανιτάρια. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν ελαφρώς μετά από 3-4 λεπτά προσθέστε την μουστάρδα και την κέτσαπ.

Ανακατέψτε. Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια σας προσθέστε αλάτι και ρίγανη και την τριμμένη φέτα. Ανακατέψτε και βγάλτε στην άκρη. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε μέσα και το γιαούρτι και ανακατέψτε και πάλι. Η πεντανόστιμη σάλτσα σας είναι πανέτοιμη.

Ψητή_πέρκα_με_σάλτσα_μανιταριών_ Ψητή_πέρκα_με_σάλτσα_μανιταριών_ Συνταγή_ Ψητή_πέρκα_με_σάλτσα_μανιταριών_ Συνταγή για_ Ψητή_πέρκα_με_σάλτσα_μανιταριών_

Η συνταγή ανέβηκε στο site της Emily Vagia ΕΔΩ

Δείτε όλες της συνταγής Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Emily Vagia στο Instagram ΕΔΩ 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close