Πως να αποξηράνω δυόσμο_

Πως να αποξηράνω δυόσμο με ρώτησέ μια φίλη μου και στο παρακάτω άρθρο σας έχουμε τον τρόπο για να φτιάξετε αποξηραμένο δυόσμο. Ο δυόσμος είναι ένα υπέροχο μυρωδικό που δίνει στα φαγητά μας μία αξεπέραστη μυρωδιά και μία ξεχωριστή γεύση. Πολύ συχνά λοιπόν χρησιμοποιούμε είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο δυόσμο.

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τον δικό μας σπιτικό αποξηραμένο δυόσμο. Μπορεί να είναι αποξηραμένος αλλά μοσχοβολάει ακριβώς όπως μοσχοβολούσε όταν το κόψατε από την γλάστρα σας.

Δείτε ακόμα Τυρόπιτα με κρέμα τυριού, φέτα και δυόσμο για κάθε περίσταση!

Είναι σαν φρέσκος με την ίδια έντονη και υπέροχη μυρωδιά και την ίδια ξεχωριστή γεύση. Η διαδικασία για να τον αποξηράνετε είναι πολύ εύκολη. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να κάνετε: 

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε τα φύλλα δυόσμου από την γλάστρα και τα πλένουμε πολύ καλά με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Στην συνέχεια τα στεγνώνουμε. Παίρνουμε χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Πάνω στο χαρτί κουζίνας βάζουμε τα στεγνά φύλλα δυόσμου.

Αφήνουμε τον δυόσμο μέσα στο σπίτι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεραθούν και δεν τα τρίβουμε. Τα βάζουμε όπως είναι και ολόκληρα μέσα στο βάζο. Όταν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε από το βάζο, τα τρίβουμε εκείνη την στιγμή και τα βάζουμε στο φαγητό.

Συμβουλές

Την ίδια διαδικασία μπορούμε να την ακολουθήσουμε και στον βασιλικό.

Πως _να_ αποξηράνω_ δυόσμο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close