Για την ζύμη:
800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ. λάδι
5 κ.σ. ξυδι
Νερό χλιαρό περίπου 400 ml
1 κ.γ. κοφτό αλατι
Δείτε ακόμα ;Παραδοσιακή πρασοτυρόπιτα της γιαγιάς από Ήπειρο Το κάτι άλλο !!
Για την γεμιση:
8 πράσα μεγάλα (2 κιλά)
6 κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
400 γρ. Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Δείτε ακόμα: Εύκολη και εντυπωσιακή τυρόπιτα σε 10 λεπτά για κολατσιό στο σχολείο!
Πρώτα φτιάχνουμε την γεμιση γιατί θέλουμε να κρυώσει καλά… πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε ροδέλες, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι… τα Ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά που έχουν…
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη…. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα…
Παίρνουμε το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε ίσα μπαλάκια ( εγώ τα ζυγισα 200 γρ. το καθενα), ανοίγουμε ένα-ένα σε λεπτό φυλλο, απλώνουμε διάσπαρτα γέμιση και τυλίγουμε… λαδωνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο….ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στις αντιστάσεις για 1 ώρα και μετά στον αέρα για άλλα 15 λεπτά…
Βγαίνουν 6 ρολά μεγάλα…
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες