Η ιδέα απλή, εύκολη και νόστιμη: αυγά σκραμπλ ενισχύονται γευστικά με μπέικον -υλικό που τους πάει πολύ, μπαίνουν σε ζύμη μαζί με τυρί κρέμα και ρεγκάτο και ψήνονται στο φούρνο για λίγη ώρα… ίσα-ίσα να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει όμορφα η ζύμη.
Μερίδες: 8
Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη
½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
4 μεγάλα αυγά + 2 κουταλιές γάλα, χτυπημένα με το σύρμα
100 γραμμ. τυρί κρέμα
50 γραμμ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Δείτε ακόμη Ρολάκια αραβικής πίτας με κοτόπουλο για το πάρτυ ή για σχολικό σνακ
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το μπέικον για 3-4’.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στον πάγκο εργασίας μας και το κόβουμε σε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με τυρί κρέμα και από πάνω μοιράζουμε τα χτυπημένα αυγά. Τέλος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο.
Τυλίγουμε κάθε κομμάτι φύλλου σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε τα ρολάκια στη μεσαία θέση του φούρνου για 25’.
Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μου
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του