Σήμερα θα δοκιμάσουμε μια υπέροχη συνταγή για πηχτή σάλτσα τυριού για πατάτες, μπιφτέκια και κοτόπουλο, από την Γκόλφω, Το τσένταρ είναι ένα αγαπημένο τυρί. Σήμερα λοιπόν η αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού θα μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας σπιτική σάλτσα τυριού με τυρί τσένταρ.
- βουτυρο 70 γρ.
- γάλα εβαπορέ 300 γρ.
- κορν φλαουρ 1/2 κουταλάκι
- τσένταρ 100 γρ. τριμμένο η σε φέτες
- πιπέρι λίγο
Υλικά
Θα χρειαστούμε μόλις 5 υλικά και μόνο μερικά λεπτά από τον χρόνο μας. Θα χρησιμοποιήσουμε βούτυρο, γάλα εβαπορέ, κορν φλάουρ, τσένταρ και πιπέρι. Η διαδικασία θα μας πάρει το πολύ 5 λεπτά για να φτιάξουμε την πιο νόστιμη σάλτσα τυριού.
Δείτε ακόμα Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα και αλεύρι ολικής
Με αυτήν την σάλτσα τυριού μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια μας, τις τηγανιτές πατάτες, το φιλέτο κοτόπουλου ή να την χρησιμοποιήσουμε σαν σώς στα μπέργκερ μας. Σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την σάλτσα τυριού για πατάτες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Αφού λιώσει προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τσένταρ, είτε ψιλοκομμένο, είτε σε φέτες του τοστ, είτε σε κυβάκια. Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα μας για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει.
Tips
Αν το τσένταρ το έχουμε σε κυβάκια, χαμηλώνουμε την φωτιά για να λιώσει πιο σιγά.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες