Οι σαρδέλες λαδορίγανη είναι μία ταπεινή νοστιμιά! Γρήγορες, εύκολες, νόστιμες . Στα προσόντα τής σαρδέλας ή τεράστια διατροφική της αξία – είναι εξαιρετική πηγή ω3 λιπαρών, ασβεστίου και πολύτιμων βιταμινών, ή φθηνή της τιμή και βέβαια, οι πολλοί τρόποι μαγειρέματος!
Προετοιμασία: 20′ Ψήσιμο: 25′
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σαρδέλες 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σέ ροδέλες Χυμό από 2 λεμόνια 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή 5 – 6 κόκκους πιπέρι 3 – 4 φύλλα δάφνης 1 κ. γλ. θυμάρι ξερό Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλ. κ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ: Kαθαρίζετε τίς σαρδέλες από τά λέπια καί τά εντόσθια αφαιρώντας τό κεφάλι .. ( τό κεφάλι τής σαρδέλας δέν τρώγεται γιατί πικρίζει)! Τίς αλατίζετε καί τίς αφήνετε στό σουρωτήρι γιά 15 λεπτά νά στραγγίσουν καί νά απορροφήσουν τό αλάτι.
Προθερμαίνετε τόν φούρνο στούς 200ο βαθμούς.
Τίς στρώνετε σέ πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι μαζί μέ τά υπόλοιπα υλικά. Τίς ψήνετε γιά 25 λεπτά καί τίς συνοδεύετε μέ σαλάτα τής αρεσκείας σας!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !


Από τη καταπληκτική σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips