Δείτε την συνταγή
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
1 κουτί σφολιάτα
1 κομμάτι ζαμπόν (150γρ.) ή 5 φέτες
1-2 μέτρια κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα) Κρέμα
4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ
αλάτι
πιπέρι
3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το μαδάτε σε λεπτά ξέφτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
Δείτε ακόμα :Λαχταριστό Κοτόπουλο με κοχυλάκια φούρνου !!!
3. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
4. Ψήνουμε στους 200 οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Καλή σας όρεξη!
Πηγή: fanpageΕιδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα