Σιμιγδαλένιος χαλβάς_ με σιρόπι_ καραμέλας_

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σιρόπι καραμέλας! Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με  σιρόπι καραμέλας είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό με καλαμποκέλαιο. Είναι νηστίσιμος και έχεις κουκουνάρια και αμύγδαλα που απογειώνουν ακόμη περισσότερο την γεύση.

Δείτε ακόμα Δίχρωμος χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και λεμόνι!

Είναι ένα μοναδικό γλυκό για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με σιρόπι καραμέλας είναι πολύ νόστιμος, αλλά σίγουρα το σιρόπι καραμέλας είναι αυτό που απογειώνει την γεύση. Να φτιάξετε αυτό το γλυκό για να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Εκτέλεση για το σιρόπι για τον σιμιγδαλένιο χαλβάς με σιρόπι καραμέλας

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό και την βανίλια. Βράζουμε τα υλικά μας για μερικά λεπτά. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβάς με σιρόπι καραμέλας

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια και τα αμύγδαλα αφού πρώτα τα έχουμε χοντροαλέσει και τα έχουμε αναμείξει μεταξύ τους. Τα καβουρδίζουμε στο λάδι και προσθέτουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας καεί.

Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς και με προσοχή γιατί πιτσιλάει. Όταν απορροφηθεί το σιρόπι και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ο χαλβάς, είναι έτοιμος. Βάζουμε λοιπόν το μείγμα του χαλβά σε μία φόρμα.

Εκτέλεση για το σιρόπι καραμέλας

Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλια, μία δύο φορές μόνο. Όταν πάρει ωραίο χρώμα, ρίχνουμε το βραστό νερό με προσοχή γιατί πιτσιλάει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σιρόπι. Το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Ρίχνουμε την βανίλια και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει και να σφίξει. Αφού κρυώσει και σφίξει το περιχύνουμε στον χαλβά μας.

Σιμιγδαλένιος_ χαλβάς με σιρόπι_ καραμέλας_Συνταγή

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close