Συνταγή για Limoncelo

Limoncelo
Μια λεμονιά μας δίνει λεμόνια όλο το χρόνο και είπα να τα εκμεταλλευτώ! Αφού έχουμε μοιράσει λεμόνια σε φίλους και γνωστούς ε είπα να φτιάξω και το γνωστό σε όλους limoncelo. Από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο διάβασα ότι το limoncello είναι ένα εξαιρετικό χωνευτικό ποτό, γι’ αυτό και συχνά στην Ιταλία σερβίρεται στο τέλος ενός γεύματος. Μη διστάσετε λοιπόν, να το σερβίρετε και εσείς μ’ αυτό το σκεπτικό, ακόμα και μετά το μεσημεριανό. Ένα ποτηράκι αρκεί για καλή χώνεψη και «ανεβασμένη» διάθεση.
Υλικά

10 λεμόνια βιολογικά(ακέρωτα)
750ml τσίπουρο ή βότκα
50 γρ.ζάχαρη

Για το σιρόπι
400 γραμ. ζάχαρη
500 ml. νερό
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε να στεγνώσουν.
Με τον αποφλοιωτή ή μ᾿ ένα μαχαίρι που κόβει καλά καθαρίζουμε μόνο τις εξωτερικές κίτρινες φλούδες, προσέχοντας να μην πάρουμε από το άσπρο μέρος τους, γιατί θα πικρίζει το λικέρ μας.
Βάζουμε τις φλούδες) σε γυάλινο βάζο, που κλείνει αεροστεγώς, τις περιχύνουμε με τα 50 γραμ. ζάχαρη, γεμίζουμε το βάζο με το τσίπουρο ή την βότκα και το κλείνουμε αεροστεγώς.
Το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 25 μέρες και το ανακινούμε που και που .
Αφού περάσουν οι μέρες το ανοίγουμε και το σουρώνουμε με ένα ύφασμα σμιχτό ή με βαμβάκι για να μην περάσουν υπολείμματα στο ποτό μας και χάσει την διαύγεια του.
Φτιάχνουμε το σιρόπι με τον εξής τρόπο: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, την ζάχαρη με το νερό ,το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά, από την ώρα που θα πάρει βράση.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και τα βάζουμε σε μπουκάλι γυάλινο.

*Τα φλούδια από τα λεμόνια αφού τα στράγγιξα να βγάλουν όλο το χυμό τους μέσα στο ποτό ,τα έβαλα σε ένα ταψί στον ήλιο και τα αποξήρανα . Μετά τα πέρασα από το μούλτι και τα έκανα σκόνη. Χρησιμοποιούνται τέλεια σε κέικ ,ή σε ψητά .

Δείτε τι όμορφο που είναι και για δωράκι!!!

Limoncelo

Το βαζετε σε όμορφα μπουκαλάκια με ετικέτες και με ένα ωραίο διακοσμητικό γίνεται super δωρο!Σας αρέσουν τα μπουκαλάκια μου???

Close