Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο

Ζουμερή σοκολατόπιτα με γλάσο, σκέτη σοκόλαση, για τα γιορτινά σας τραπέζια, σαν κέρασμα, αλλά και για να ενθουσιάσετε το άλλο σας μισό!

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι κι επειδή θέλουμε να εντυπωσιάζουμε και το άλλο μας μισό που και που, αποφασίσαμε να σας δείξουμε ένα γλυκό με σίγουρη επιτυχία, που μπορεί να απογειώσει κάθε ρομαντικό δείπνο. Φυσικά μιλάμε για μία ζουμερή, σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας.

Αυτήν την σοκολατόπιτα παρόλα αυτά μπορούμε να την φτιάξουμε σε οποιοδήποτε γιορτινό μπουφέ, αν θέλουμε να πάμε δώρο ένα γλυκό σε έναν δικό μας άνθρωπο ή αν θέλουμε ένα σοκολασμένο γλυκό μέσα στην εβδομάδα. Με λίγα λόγια μία σοκολατόπιτα πάει πάντα και παντού κι εμείς σας έχουμε την καλύτερη συνταγή.

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα με γλάσο:

συνταγή-για-σοκολατόπιτα-με-γλάσο-σοκολάτας-

Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα με γλάσο

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι, οπότε βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το κακάο σε σκόνη και βράζουμε για 1 λεπτό, από το σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το σιρόπι και το βάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη. Βάζουμε πιο συγκεκριμένα, σε ένα μπολ το βούτυρο γάλακτος, τα αυγά, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το αλάτι, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Δείτε ακόμα Το γλυκό του Σαββάτου: Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού

Ανακατεύουμε τα υλικά μας όλα μαζί, πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα για την σοκολατόπιτα σε ένα πυρέξ 40×27, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο κακάο σε σκόνη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθεί, κάνουμε τρύπες σε όλη την σοκολατόπιτα και σιροπιάζουμε την ζεστή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι. Τελειώνουμε φτιάχνοντας το γλάσο.

Πιο συγκεκριμένα, ρίχνουμε το καυτό φρέσκο γάλα μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και την αφήνουμε να κρυώσει αρχικά σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια στο ψυγείο για 3 ώρες.

Tips για την σοκολατόπιτα με γλάσο

Το γάλα για το γλάσο μπορούμε να το ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν έχουμε, το ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.

συνταγή-για-σοκολατόπιτα-με-γλάσο-σοκολάτας-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close