Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μία αρτύσιμη σοκολατόπιτα σκέτος πειρασμός! Σοκολατόπιτα με παντεσπάνι, επικάλυψη σοκολάτας και σιρόπι, ιδανική και για κέρασμα.Εύκολη συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα με κονιάκ και κακάο για μικρούς και μεγάλους!

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το κακάο και το κονιάκ. Όταν πάρει βράση αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο και το νερό. Από πάνω κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι . Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε ταψί 32 * 25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την πραλίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε από πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλή απόλαυση!

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια

Close