Υλικά:
- φρυγανιά 30
Για το σιρόπι:
Για την κρεμά:
- γάλα 1 κιλό
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 120 γραμμάρια
Για την καραμέλα:
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
- νερό 60 ml
- βουτυρο 80 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 300 γραμμάρια πλήρες
Εύκολο και γρήγορο σιροπιαστό γλυκό με φρυγανιές, κρέμα και καραμέλα. Ένα σιροπιαστό γλυκό ψυγείου, ιδανικό για κέρασμα, γιορτές αλλά και για κάθε εποχή. Πεντανόστιμο και πολύ λαχταριστό, αυτό το γλυκό θα γίνει ανάρπαστο και θα σας αφήσει με το στόμα…μπουκωμένο!
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε δυο σειρές στο τάπερ η το ταψί.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τα 2 ποτήρια νερού με τα 2 ποτήρια ζάχαρη για 4 λεπτά και το κατεβάζουμε, το αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σιροπιάζομαι τις φρυγανιές σιγά σιγά.
Για την κρεμά:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί. Αραιώνουμε σε λίγο από το ζεστό γάλα το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε, όταν πήξει κατεβάζουμε και την ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές.
Για την καραμέλα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα στην εστία και ρίχνουμε 400 γραμμάρια ζάχαρη με 60 ml νερό και ανακατεύουμε να πάρει ένα ωραίο χρώμα, όχι να κάψει. Μέτα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια. Κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και ξανά τοποθετούμε στην εστία για 2 λεπτά ανακατεύουμε και την κατεβάζουμε. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την για 10 λεπτά και τέλος την ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην κρέμα!!!!


Συνταγή εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!