Αυγά πανέ ή Σκωτσέζικα αυγά: Το τέλειο ορεκτικό. Αυγά παναρισμένα με φρυγανιά και λουκάνικα. Τα Σκωτσέζικα αβγά τα τρώνε στην Αγγλία

Αυγά πανέ ή Σκωτσέζικα αβγά: Το τέλειο ορεκτικό. Αυγά παναρισμένα με φρυγανιά και λουκάνικα. Μεζεδάκι από τα λίγα

ΥΛΙΚΑ:
10 λουκάνικα χωρίς τη φλούδα (σαν κιμάς) η κίμά μαγειρεμένο.
6 αυγά (medium βρασμένα-να μην τρέχει ο κρόκος)
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ.  φρυγανιά τριμμένη

Τί είναί τα Αυγά πανέ ή Σκωτσέζικα αυγά

Τα πανέ αυγά ή Σκωτσέζικα αβγά τα τρώνε στην Αγγλία, την Σκωτία, την Ιρλανδία .

Τα σκοτσέζικα αυγά είναι Βραστά αβγά, τυλιγμένα σε αλλαντικό συνήθως λουκάνικα ή κιμά, καλυμμένα με  φρυγανιά  και τηγανισμένα σε καυτό λάδι ή, εναλλακτικά ψημένα στο φούρνο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύετε τη σάρκα από τα λουκάνικα και
μοιράζεστε σε 6 όμοια κομμάτια. μπορείτε να το κάνετε και με κιμά μαγειρεμένο.

Ανοίγετε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη και απλώνετε, επάνω, μία-μία μπάλα από τα λουκάνικα  και την πατάτε μέχρι να γίνει επίπεδη.
Αλευρώνετε, ελαφρά, ένα-ένα τα αβγά, τα τοποθετείτε στο κέντρο του κιμά και με τη βοήθεια της ζελατίνας διπλώνετε τον κιμά λουκάνικου με τρόπο ώστε να εγκλωβίσει το αβγό. Το αφήνετε  στην άκρη και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα  αβγά.

Αν σας βολεύει καλύτερα μπορείτε να ανοίξετε  κάθε μπάλα κιμά στην παλάμη σας , να βάλετε  στο κέντρο το αβγό και με τα δύο χέρια – που καλό είναι να τα βρέξετε  λίγο για να μην κολλάνε – να τυλίξετε  τον κιμά γύρω από το αβγό.

Χτυπάτε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο αλάτι και πιπέρι και σε δύο πιάτα δίπλα βάλτε το αλεύρι και το τριμμένο ψωμί (γαλέτα ή φρυγανιά) αντίστοιχα.

Περνάτε, κάθε μπάλα που έχετε ετοιμάσει πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη γαλέτα. Φροντίστε να τα καλύψετε καλά από όλες τις πλευρές.
Τα τοποθετείτε  πάνω σε ένα πιάτο και στο ψυγείο για μισή ωρίτσα, να σφίξουν.

Τα μαγειρεύετε  σε  ένα βαθύ τηγάνι,με μπόλικο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο.
Μόλις ζεσταθεί, πολύ καλά το λάδι, Βυθίζεις τα Σκωτσέζικα αβγά με μια κουτάλα και μαγειρεύεις για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα και τραγανά.
Βγάζεις με μία τρυπητή κουτάλα και ακουμπάς πάνω σε απορροφητικό χαρτί για 2-3 λεπτά και σερβίρεις.

Τυλιχτά αυγά!Η τελεια ιδεα για το μπουφε σας!

Close