Συνταγή για γεμιστά σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα (μάρζιπάν) μπαχαρικά ,ζελέ και μια τραγανή βάση σαν μπισκότο.
- αυγα 2
- ζαχαρη 125 γρ
- κακαο 1 κοφτό κγ
- Λεμπκούχεν 2 κοφτά κγ μπαχαρικό
- αλευρι 200 γρ
Υλικά
- αμυγδαλοπαστα 300 γρ
- ρούμι 2κγ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ κοσκινισμένη
Για την στρώση μάρτσιπαν
- κουβερτουρα Αρκετή λιωμένη
Για την επικάλυψη
Αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια είναι γεμιστά με αμυγδαλόπαστα (μαρζιπάν) και ζελέ και η επικάλυψη τους είναι από λιωμένη κουβερτούρα. Είναι πεντανόστιμα σοκολατάκια για εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Επίσης έχουν μια πικάντικη γευσή γιατί περιέχουν μπαχαρικά
Δείτε ακόμα Γεμιστά σοκολατάκια με μόνο 4 υλικά Έτοιμα σε λίγα λεπτά
Μπορείτε να τα απολαύσετε στις υπογλυκαιμίες σας. Σας υποσχόμαστε ότι αυτά τα γεμιστά σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα και αυτό το υπέροχο σπιτικό ζελέ από μαρμελάδα βερίκοκο είναι πιο νόστιμα και από τα αγοραστά. Φτιάξτε τα λοιπόν και θα μας θυμηθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Γεμιστά σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα και ζελέ:
Εκτέλεση για την τραγανή βάση
Στην αρχή χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τα στερεά μας υλικά και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα των αυγών, κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε το μείγμα προσεκτικά όσο προσθέτουμε τα στερεά υλικά με μία μαρίζ.
Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20 λεπτά. Όσο ψήνεται η βάση μας ετοιμάζουμε το ζελέ.
Εκτέλεση για το ζελέ
Ανακατεύουμε αρχικά την μαρμελάδα βερίκοκο μαζί με το νερό. Κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα στην άκρη. Το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Επίσης τα έχουμε στίψει πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Δεν θέλουμε να αρχίσει να βράζει. Τοποθετούμε σε τσέρκι 25×20, το οποίο το έχουμε καλύψει με διαφάνεια και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Για την στρώση μάρζιπαν
Χτυπάμε την αμυγδαλόπαστα, το ρούμι και την ζάχαρη άχνη στο φτερό του μίξερ και ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ανοίγουμε φύλλο στις διαστάσεις που έχει το τσέρκι μας.
Εκτέλεση για την συναρμολόγηση
Πριονίζουμε την βάση τόσο στις άκρες όσο και στο πάνω μέρος, το οποίο είναι αρκετά σκληρό. Στην συνέχεια αλείφουμε με την μαρμελάδα, στρώνουμε τον ζελέ και στην συνέχεια το φύλλο μάρτσιπαν. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Τέλος, κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βουτάμε χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε τα σοκολατάκια μας να παγώσουν στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Γεμιστά σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα και ζελέ
Το Λεμπκούχεν είναι μείγμα μπαχαρικών που περιέχει κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, κανέλλα, τζίντζερ, μπαχάρι και κάρδαμο. Μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα super market ή με μία παραγγελία μέσω διαδικτύου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες