Ένα γλυκάκι εντυπωσιακό, πεντανόστιμο, εύκολο και ανέξοδο!

Ένα ανατολίτικο γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει! Αυτα τα ανατολίτικα σοκολατάκια, φτιαγμένο με κανταΐφι, σοκολάτα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, δεν είναι μόνο πεντανόστιμο! Είναι και απίστευτα εύκολο, οικονομικό και εντυπωσιακό. Ιδανικό για να το προσφέρετε σε μια γιορτή, σε μια επίσκεψη ή απλώς για να γλυκάνετε τους αγαπημένους σας. Ετοιμαστείτε να κλέψετε εντυπώσεις με ελάχιστο κόπο !

Υλικά

250 γρ. κανταΐφι

1 κουβερτούρα υγείας

2 κουβερτούρες γάλακτος

2 φλιτζάνια αμύγδαλα

Εκτέλεση

Ανοίγω με τα χέρια μου το κανταΐφι καλά! Το τοποθετώ σε ένα τηγάνι και το καβουρδίζω. Σε μπεν μαρί λιώνω τις κουβερτούρες και, τέλος, καβουρδίζω τα αμύγδαλα. Τα βάζω στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβω, ούτε πολύ χοντρά αλλά ούτε και πολύ ψιλά.

Σε ένα μεγάλο τάπερ τοποθετώ το κανταΐφι και το ανακατεύω με την κουβερτούρα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Παίρνω ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ και βάζω μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και ένα αμύγδαλο. Μπορούμε να βάλουμε μέσα ό,τι θέλουμε -ακόμη και ολόκληρο κεράσι γλυκό ή ινδοκάρυδο με κρέμα γάλακτος- και το κάνουμε μπαλάκι βάζοντας εκεί το αμύγδαλο. Ό,τι λαχταράει η ψυχή σας!

Με ένα μικρό κουταλάκι το πατάω και μετά το αναποδογυρίζω στην πιατέλα. Κάθε φορά που γεμίζουμε το φλιτζανάκι, το πλένουμε γιατί κολλάει και το μείγμα μας δεν βγαίνει ομοιόμορφο. Στολίζουμε όπως μας αρέσει και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Ένα γλυκάκι εντυπωσιακό, πεντανόστιμο, εύκολο και ανέξοδο!

sokolatakia-me-kantefi sokolatakia-me-kantefi2 sokolatakia-me-kantefi3 sokolatakia-me-kantefi4

Σχετικά Άρθρα