Υλικά:
- αυγα 5 μέτρια
- ζαχαρη 250 γρ
- βουτυρο 150 γρ λιωμένο
- κακαο 50 γρ
- Γάλα φρέσκο 50 γρ
- ινδοκαρυδο 130 γρ
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- μπέικιν πάουντερ 2 κτγ
- βανίλια 2
Για τη φόρμα :
- βουτυρο Λίγο
- κορν φλαουρ Λίγο
Για το γλάσο :
- κουβερτουρα 100 γρ
- Γάλα φρέσκο 70 γρ καυτό
Για το στόλισμα:
- τρούφα σοκολάτας Κατά βούληση λευκή
Συνταγή για Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ. Η σοκολατόπιτα αυτή από τον Παναγιώτη Παπαδάκη είναι η αγαπημένη μας και δεν έχει αλεύρι. Επίσης δεν χρειάζεται μίξερ.
Οι σοκολατόπιτες είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σήμερα θα δοκιμάσουμε μία σοκολατόπιτα σκέτη σοκόλαση. Γι’ αυτήν την σοκολατόπιτα δεν θα χρειαστούμε ούτε αλεύρι ούτε μίξερ. Έτσι με λιγότερα σκεύη για πλύσιμο και χωρίς αλεύρι θα απολαύσουμε μία συγκλονιστική και γρήγορη σοκολατόπιτα.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης είναι ένας απίστευτος μάγειρας γι’ αυτό και τον εμπιστευτήκαμε για ακόμη μία φορά. Δεν πέσαμε έξω αφού αυτή η σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ είναι σίγουρα από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει. Δοκιμάστε την κι εσείς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ:
INGREDIENTS
5 medium eggs 250 g sugar 150 g melted butter 50 g cocoa powder 50 g milk 130 g coconut Zest from 1 orange 2 tsp baking powder 2 vanilla —————————————— Butter + Cornstarch —————————————— 100 g dark chocolate 70 g hot milk —————————————– white chocolate sprinkles ————————————— Pan 24 cm
ZUTATEN
5 mittelgroße Eier 250 g Zucker 150 g geschmolzene Butter 50 g Kakaopulver 50 g Milch 130 g Kokos Zest von 1 Orange 2 TL Backpulver 2 Vanille
——————————————
Butter + Maisstärke
——————————————
100 g dunkle Schokolade
70 g heiße Milch
——————————————
weiße Schokostreusel
——————————————
Pfanne 24 cm
Φόρμα 24 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το κακάο , το γάλα , τις βανιλίνες ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι , το μπέικεν και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά στους 170 c. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λευκή τρούφα την σοκολατόπιτα. Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη αφράτη και πεντανόστιμη για κάθε περίσταση!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο με όλα τα μυστικά για την Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
