Σουφλέ πατάτας χωρίς κρέμα γάλακτος . Λαχταριστό σουφλέ πατάτας χωρίς κρέμα γάλακτος με διάφορα τυριά, μπέικον και μανιτάρια.
- πατατες 800 γρ
- μανιταρια 120 γρ
- μπεικον 3 φέτες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- ελαιολαδο Λίγο
- αυγα 4 μέτρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
- Γάλα φρέσκο 150 γρ
- αλατι 1,5 κτγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 κτγ
- πιπέρι Λίγο
- γκούντα 100 γρ
- μοτσαρελα 200 γρ τυρί
Υλικά
Το Live Kitchen και ο Παναγιώτης Παπαδάκης σήμερα θα μας ετοιμάσουν λαχταριστό σουφλέ πατάτας χωρίς κρέμα γάλακτος με μπέικον, μανιτάρια, στραγγιστό γιαούρτι, αυγά, γάλα, γκούντα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Αυτό το σουφλέ πατάτας είναι σκέτη κόλαση.
Οι πατάτες λιώνουν στο στόμα και γεμίζουν νοστιμιά οποιοδήποτε τραπέζι μας. Μπορούμε να το φτιάξουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι, να το προτιμήσουμε ακόμη και στο γιορτινό τραπέζι ή να αναδείξουμε με αυτό τον μπουφέ μας. Μία πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ πατάτας χωρίς κρέμα γάλακτος:
INGREDIENTS
800 g potatoes
120 g mushrooms
3 slices bacon
1 large onion
Olive oil
4 medium eggs
200 g yoghurt
150 g milk
1,5 tsp salt
1 tsp baking powder
80 g all purpose flour
A little pepper
100 g gouda cheese
——————————————-
200 g mozzarella cheese
——————————————–
20×30 cm
ZUTATEN
800 g Kartoffeln
120 g Champignons
3 Scheiben Speck
1 große Zwiebel
Olivenöl
4 mittelgroße Eier
200 g Joghurt
150 g Milch
1,5 TL Salz
1 TL Backpulver
80 g Allzweckmehl
Ein bisschen Pfeffer
100 g Gouda-Käse
——————————————————–
200 g Mozzarella-Käse
——————————————————–
20x30cm
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε για 10 με 12 λεπτά. Ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό μέσα στην κατσαρόλα και τις στραγγίζουμε με προσοχή να μην σπάσουν. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα ψιλοκομμένο μεγάλο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε κόψει και τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 μέτρια αυγά , το γάλα , το στραγγιστό γιαούρτι , το αλάτι , το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το μπέικεν και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τυρί γκούντα. Σε μια φόρμα 20χ30 εκ. την λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο και βάζουμε την πρώτη στρώση από τις πατάτες.
Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ από το Live Kitchen
Ρίχνουμε το μισό μείγμα και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση από τις πατάτες. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 170 c. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για ακόμη 20 λεπτά στους 170 c.
Το σουφλέ πατάτας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας !! Θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!! Ιδανικό για γιορτές πάρτι ακόμα και για το γιορτινό σας τραπέζι!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Tips για το σουφλέ πατάτας χωρίς κρέμα γάλακτος
Φόρμα 20χ30 εκ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες