Συνταγή για Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ .Εύκολο σουφλέ με ζυμαρικά και μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και φρέσκο θυμάρι.
- μακαρονια 1 πακέτο
- ελαιολαδο για πασπάλισμα
- κρεμμυδι 1 φρέσκο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ψωμι του τοστ 2 φέτες
- γραβιέρα 30γρ. για πασπάλισμα
- γκούντα 30γρ. για πασπάλισμα
- θυμάρι λίγο φρέσκο
Υλικά
- γάλα 3 ποτήρια
- βουτυρο 2-3 κ.σ.
- αλευρι 2 κ.σ.
- κύβοι λαχανικών 1
- γραβιέρα 200γρ
- γκούντα 200γρ
- τυρί κρέμα 200γρ
- ζαμπόν 250γρ. σε κυβάκια σοταρισμένο
- αλατι
- πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
Συνταγή για αλμυρό σουφλέ ιδανικό για μπουφέ & επίσημο ή γιορτινό τραπέζιΈνα κολασμένο σουφλέ ζυμαρικών με υπεροχή βελούδινη μπεσαμέλ γεμάτη με διάφορα τυριά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα ζυμαρικά μαζί με τα πλούσια τυριά και το ζαμπόν ενσωματώνονται τέλεια με την μπεσαμέλ και δημιουργούν ένα τέλειο πιάτο! Μια χορταστική, νόστιμη, λαχταριστή συνταγή ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή σαν ορεκτικό στο επίσημο και γιορτινό τραπέζι σας. Φτιάξτε το και θα σας λατρέψουν όλοι!
Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και θυμάρι
Εκτέλεση
Για τη μπεσαμέλ:
Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι για 1-2 λεπτά.
Ξεκινήστε και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατέψτε συνεχώς με το σύρμα για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι. Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα τότε ρίξτε την επόμενη κουταλιά γάλα. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το γάλα.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά και δοκιμάστε. Ανάλογα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από την φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα τυριά σιγά-σιγά αφήνοντας ανακατεύοντας, να λιώσουν
Για το σουφλέ:
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μειώνετε τον χρόνο κατά 1-2 λεπτά αφού στη συνέχεια θα ψηθούν και στο φούρνο.
Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, ανακατέψτε τα με την μπεσαμέλ και προσθέστε το κρεμμυδάκι.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20 x 30εκ.) και προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάλτε το ψωμί με το θυμάρι και τα τυριά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε τα μέχρι να τριφτούν εντελώς.
Σκορπίστε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και στάξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από όλα και ψήστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί όμορφα το φαγητό και να πάρει χρώμα από πάνω.
Πηγή: www.biohellasgr.comΕιδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα