Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και θυμάρι

Ένα κολασμένο σουφλέ ζυμαρικών με υπεροχή βελούδινη μπεσαμέλ γεμάτη με διάφορα τυριά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα ζυμαρικά μαζί με τα πλούσια τυριά και το ζαμπόν ενσωματώνονται τέλεια με την μπεσαμέλ και δημιουργούν ένα τέλειο πιάτο! Μια χορταστική, νόστιμη, λαχταριστή συνταγή ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή σαν ορεκτικό στο επίσημο και γιορτινό τραπέζι σας. Φτιάξτε το και θα σας λατρέψουν όλοι!

Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ:

Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι για 1-2 λεπτά.

Ξεκινήστε και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατέψτε συνεχώς με το σύρμα για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι. Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα τότε ρίξτε την επόμενη κουταλιά γάλα. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το γάλα.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά και δοκιμάστε. Ανάλογα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από την φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα τυριά σιγά-σιγά αφήνοντας ανακατεύοντας, να λιώσουν

Για το σουφλέ:

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μειώνετε τον χρόνο κατά 1-2 λεπτά αφού στη συνέχεια θα ψηθούν και στο φούρνο.

Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, ανακατέψτε τα με την μπεσαμέλ και προσθέστε το κρεμμυδάκι.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ (20 x 30εκ.) και προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάλτε το ψωμί με το θυμάρι και τα τυριά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε τα μέχρι να τριφτούν εντελώς.

Σκορπίστε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και στάξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από όλα και ψήστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί όμορφα το φαγητό και να πάρει χρώμα από πάνω.

Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και θυμάρι

Πηγή: www.biohellasgr.com
Close