Σούπερ υγιεινές συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σκληροί κριτές της μαγειρικής μας, αλλά έχουμε μερικές σούπερ υγιεινές συνταγές που θα λατρέψουν!

Το να πείσουμε το παιδί μας να τρώει υγιεινά δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Άλλωστε, όλα τα παιδιά προτιμούν τα γλυκά και τα φανταχτερά, επεξεργασμένα τρόφιμα. Κι όμως, εμείς βρήκαμε μερικές υγιεινές και εύκολες συνταγές, που τα παιδιά σας θα λατρέψουν…

Γλυκό καλαμάκι με χοιρινό

Θα χρειαστούμε:

1 κ.γ. κύμινο

¼ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για χοιρινό

¼ κ.γ. κάρδαμο

Αλατοπίπερο

Μισό κιλό άπαχο χοιρινό, σε μπουκίτσες

Βασιλικό

24 μεγάλα κόκκινα σταφύλια

Βρέχουμε τα ξυλάκια, ώστε να μην καούν στο γκριλ. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τα απλώνουμε πάνω στις μπουκίτσες. Φτιάχνουμε τα καλαμάκια εναλλάσσοντας κρέας και σταφύλι, και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι το κρέας να ροδίσει.

Dip από λευκά φασόλια

Θα χρειαστούμε:

1 κονσέρβα λευκά φασόλια, στεγνά

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό ενός μικρού λεμονιού

1 κ.σ. βασιλικό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρέσκο πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε με λαχανικά σε στικς, όπως σέλερι και καρότο.

Ποπ-κορν με σκόρδο και παρμεζάνα
Θα χρειαστούμε:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ της κούπας καλαμπόκι για ποπ-κορν

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο σκόρδο σε σκόνη

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, και προσθέτουμε λίγο καλαμπόκι μέσα, για να δούμε πότε θα αρχίσει να σκάει. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο, μαζί με το σκόρδο, και βάζουμε καπάκι. Κουνάμε το τηγάνι για να μην μας καεί το καλαμπόκι. Βγάζουμε από την φωτιά όταν είναι έτοιμα, και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα.

Μπισκότα μπανάνας (χωρίς αλεύρι)
Θα χρειαστούμε:

2 κούπες βρώμη

2 κ.σ. λιναρόσπορο

¼ κούπας καρύδια

¼ κούπας σταφίδες

¼ κούπας κομμάτια σκούρας σοκολάτας

3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες

1 μεγάλο αυγό

¼ κούπας γάλα αμυγδάλου

Λίγο μέλι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε βρώμη, λιναρόπσορο, λίγη κανέλλα, καρύδια, σταφίδες και σοκολάτα. Λιώνουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε, μαζί με το αυγό, στο υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Πηγή: iatronet.gr
Close