Σπιτική σάλτσα φούρνου για όλα τα φαγητά_

Σπιτική σάλτσα ντομάτας φούρνου για όλα τα φαγητά που θα απογειώσει όλες τις συνταγές σας.

Σάλτσα ντομάτας βάζουμε στις πίτσες, στα λαδερά μας, σε μερικές πίτες, στα ζυμαρικά μας και σε πολλές ακόμη συνταγές. Η σάλτσα ντομάτας λοιπόν είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά στην ελληνική κουζίνα όλον τον χρόνο. Για ποιον λόγο όμως να εμπιστευόμαστε συσκευασμένες σάλτσες ντομάτας εμπορίου;

Αυτές οι σάλτσες υστερούν και σε γεύση και σε άρωμα και σε ποιότητα. Όμως η σπιτική σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξουμε σήμερα, θα την κάνουμε στον φούρνο και μπορεί να απογειώσει όλες τις συνταγές σας γευστικά. Είναι πανεύκολη και χρειάζονται μόνο 3 υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τις κόβουμε στα δύο και τις περνάμε από το μπλέντερ. Αφού τις πολτοποιήσουμε τις βάζουμε ή στην γάστρα ή στο ταψί. Στα 4 λίτρα σάλτσας από ντομάτες πομοντόρο βάζουμε 4 μεγάλα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν πολτός.

Προσθέτουμε επίσης το αλάτι ανακατεύοντας και πάλι. Βάζουμε την σάλτσα μας στον φούρνο και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες και να μείνει μόνο η σάλτσα.

Δείτε ακόμα Σκορδάτες Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυρί

Στο τέλος βάζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βάζα για να τα αποστειρώσουμε. Βάζουμε την σάλτσα στα βάζα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, κλείνουμε δυνατά και ρίχνουμε τούμπα τα βάζα για ένα ολόκληρο βράδυ. Φυλάσσουμε την σάλτσα σε σκιερό μέρος.

Tips για την σπιτική σάλτσα φούρνου για όλα τα φαγητά

Οι ντομάτες δεν ξεφλουδίζονται σε αυτήν την συνταγή.

σπιτική_σάλτσα_ντομάτας_φούρνου_ σπιτική_σάλτσα_ντομάτας_φούρνου_ σπιτική_σάλτσα_ντομάτας_φούρνου_ σπιτική_σάλτσα_ντομάτας_φούρνου_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close