Συνταγή για λαχταριστό μαμαδίστικο παγωτό με γεύση κανέλα, μέλι και καρύδια. Πάμε να φτιάξουμε πανεύκολα σπιτικό παγωτό με γεύση κανέλα και τραγανά καραμελωμένα καρύδια χωρίς παγωτομηχανή. Έχει κρεμώδες υφή και υπέροχη γεύση.
- φυτική σαντιγί 1 (το μεταλλικό κουτί)
- ζάχαρη άχνη 1/2 φλιτζάνι
- γάλα εβαπορέ 1 κουτί παγωμένο
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί παγωμένο
- λικέρ 1 σφηνάκι κανέλας
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- καρυδια ενάμιση φλιτζάνι χοντροκομμένα
- μελι 1/2 φλιτζάνι
Υλικά
Αν το συγκρίνουμε με αυτά που αγοράζουμε είναι πιο υγιεινό, πιο οικονομικό και σίγουρα πολύ πιο γευστικό. Τι ιδανικότερο λοιπόν για τους καλοκαιρινούς μήνες από παγωτό φτιαγμένο από τα χεράκια μας;
Δοκιμάστε το είναι το καλύτερο απογευματινό καλοκαιρινό επιδόρπιο, για όλη την οικογένεια! Είναι τόσο τέλειο που δεν θα πιστεύετε ότι γίνεται τόσο εύκολα. Φτιάξτε το και σίγουρα θα το απολαύσουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν!
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το μέλι με τα καρύδια να καραμελώσουν. Όταν τα καρύδια μας είναι έτοιμα τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν και ύστερα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στην συνέχεια χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί με την άχνη. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε και το εβαπορέ. Χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει.
Τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο, την κανέλα, το λικέρ (το λικέρ είναι απαραίτητο για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό) και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το βάζουμε στην κατάψυξη και στην συνέχεια χτυπάμε άλλες δυο φορές ανά μισή ώρα. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα καρύδια με το μέλι. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη.
Όταν το σερβίρουμε, γαρνίρουμε με καρύδια, μέλι και κανέλα.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Reggina Filippou
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα