Ψωμάκι στα γρήγορα χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσει πολύ αφράτο, νόστιμο, και πάρα πολύ ωραίο !!!
Μοσχομύρισε όλο το σπίτι !!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού και λίγο παραπάνω ζάχαρη -είχα μαύρη κι έβαλα
3 κουταλιές τις σούπας λάδι
λίγο σουσάμι
Βάζουμε σε ένα ποτήρι του νερού την ζάχαρη με την μαγιά .
Γεμίζουμε το μισό ποτήρι ακριβώς με ΧΛΙΑΡΟ νερό ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει και να αφρίσει-περίπου 1 τέταρτο΄θα το δείτε.
Αδειάζουμε όλο το αλεύρι σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ρίχνουμε και το λάδι ,μετά κάνουμε μία λακούβα στην μέση και ρίχνουμε το νερό με την φουσκωμένη μαγιά αρχίζοντας να το μαζεύουμε για ζύμωμα.
Εχουμε κοντά μας ΧΛΙΑΡΟ νερό και λίγο λίγο προσθέτουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη να πλάθεται.
Λαδώνουμε το ταψί ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε.
Βάζουμε την ζύμη στην μέση που την έχουμε κάνει σαν μπάλα και με το χέρι μας την ανοίγουμε να γίνει ένα μεγάλο καρβέλι.
Το χαϊδεύουμε όλο από πάνω με βρεγμένη παλάμη και ραντίζουμε με σουσάμι.
Το χαράζουμε χιαστή με ένα μαχαίρι σε λίγο βάθος όχι μέχρι κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς προσέχοντας το κατά το ψήσιμο θέλει περίπου 1 ώρα.Καλή επιτυχία !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες